- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Στην συνεδρίαση του ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας σήμερα οι αγρότες του μπλόκου της Σιάτιστας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας θα παραβρεθούν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο της Σιάτιστας, όπου θα συζητηθεί μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης η στήριξη του Συμβουλίου στον αγώνα των αγροτών.
Την ίδια στιγμή στις 17.00 και για μια ώρα θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος Κοζάνης - Φλώρινας στον κόμβο του Φιλώτα «ως απάντηση στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για διάλογο» όπως αναφέρουν στην δήλωσή τους.
Ωστόσο καταγράφονται και οι πρώτες αντιδράσεις φορέων της Δυτικής Μακεδονίας για τα μπλόκα των αγροτών. Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καστοριάς με ανοικτή επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία και την βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου εκφράζει την «έντονη ανησυχία του σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν προκύψει στον κλάδο από τη δυσκολία των μετακινήσεων λόγω των κινητοποιήσεων του αγροτικού τομέα της χώρας».
Όπως αναφέρουν, «οι ακυρώσεις από την έναρξη των κινητοποιήσεων αγγίζουν το 25%-30%», ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει «μεγάλη μείωση σε ότι αφορά τις κρατήσεις τόσο για την τρέχουσα περίοδο όσο και για την περίοδο των εορτών» που είναι «κρίσιμη για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των χειμερινών προορισμών».
Οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι «η κατάσταση αυτή πλήττει όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά το σύνολο της τοπικής οικονομίας» και δηλώνουν ότι «η διεκδίκηση του δίκαιου δεν πρέπει να έρχεται ούτε σε σύγκρουση αλλά ούτε σε αντιπαράθεση με άλλες επαγγελματικές τάξεις και κλάδους».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 14/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Γιορτινή Ευρώπη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί – Απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών – Παρουσίασαν σπρέι κατά της παχυσαρκίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Υπουργός Υγείας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Σάλτο» σε μπαλκόνι σπιτιού – Έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκίνηση με εύζωνες – Τελευταία σκοπιά