- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από εκατό παραβάσεις σε επιχειρήσεις εστίασης, χώρους αναψυχής, αλλά και σε υπηρεσίες όπως μανικιούρ - πεντικιούρ και μίσθωση εξοπλισμού παραλίας διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά την διάρκεια εκτεταμένων προληπτικών ελέγχων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, στο «μικροσκόπιο» βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση, όπως η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Τήνος, η Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), η Σαντορίνη, η Ρόδος και ο Πόρος, όπου και διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν εξέδιδαν φορολογικές αποδείξεις.
Σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε το μέτρο του 48ωρου κλεισίματος της επιχείρησης και της επιβολής προστίμων.
Τέλος, η ΑΑΔΕ ζήτησε από τις επιχειρήσεις αυτές στοιχεία σε βάθος χρόνων, ώστε να διαπιστώσει - με βάση τη φορολογική τους συμπεριφορά και τη διασταύρωση με τα δικά της δεδομένα - αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 20/8/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε ρυθμούς ΔΕΘ- Κόντρες για τη μεσαία τάξη
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Φορο-σαφάρι σε τουριστικές περιοχές- Λουκέτα και πρόστιμα
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Έκρηξη μετά από τροχαίο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναστάτωση στη Σαντορίνη: Φλεγόμενο βαν σε πάρκινγκ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φωτιά ξέσπασε σε ιστιοφόρο στη Δήλο- Σώοι οι δυο επιβαίνοντες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σέρφερ στην Επανομή έσωσε πατέρα και παιδιά