• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Φυλακιση με αναστολη σε 44χρονο που ειχε χτυπησει με καδρονι την πρωην συζυγο του

Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που είχε χτυπήσει με καδρόνι την πρώην σύζυγό του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 14.05.2025 - 21:16

arios_pagos_ethusa_dikastirio_int

 Η φράση «ήθελε να με σκοτώσει» με την οποία γυναίκα περιέγραψε το Φεβρουάριο του 2019 στους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης επεισόδιο ξυλοδαρμού που είχε υποστεί τέσσερις μήνες νωρίτερα από τον πρώην σύζυγό της, στη μέση του δρόμου, οδήγησε το δικαστήριο στην αναβάθμιση της κατηγορίας από ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και τελικά την παραπομπή του στο Κακουργιοδικείο.

      Έξι και πλέον χρόνια μετά την επίμαχη κατάθεση τής 42χρονης (σήμερα) γυναίκας για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το Νοέμβριο του 2018, ο 44χρονος πρώην σύζυγός της κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που με πλειοψηφία 5-2 τον έκρινε ένοχο για την πράξη που είχε διωχθεί αρχικά, δηλαδή της ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα), κατά επιτρεπτή μεταβολή του κατηγορητηρίου. Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας «τιμωρήθηκε» με ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η οποία ανεστάλη.

      «Με χτυπούσε με δύναμη, έπεσα στο πεζοδρόμιο. Μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκα πέντε μέρες» κατέθεσε στο δικαστήριο η 42χρονη, η οποία - όπως ανέφερε - υπέστη τραύματα στο κεφάλι από χτυπήματα με ξύλινο καδρόνι, μήκους 1,5 μέτρου. Εκφράζοντας τη σημερινή της εκτίμηση για το επεισόδιο είπε πως «δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει», τονίζοντας ότι παρά τον αρχικό της θυμό πλέον έχει συγχωρήσει τον πρώην σύζυγό της και οι σχέσεις τους έχουν εξομαλυνθεί. «Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να φυλακιστεί», είπε χαρακτηριστικά.

       Αυτόπτες μάρτυρες, από την πλευρά τους, κατέθεσαν ότι βγήκαν στα μπαλκόνια όταν άκουσαν τις φωνές της παθούσας που καλούσε σε βοήθεια. Ο άγριος ξυλοδαρμός σταμάτησε μόνο όταν κάτοικοι άρχισαν να πετούν από τα παράθυρά τους γλάστρες και καρέκλες για να τον απομακρύνουν, όπως κατέθεσαν.

      Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το επίδικο περιστατικό έγινε σε μία χρονική συγκυρία, όπου, λόγω του διαζυγίου που είχε προηγηθεί, το άλλοτε ανδρόγυνο είχε συχνά προστριβές και εντάσεις, με αφορμή τον χρόνο που περνούσε ο 44χρονος με το ανήλικο παιδί τους. Αυτό που έκανε να «ξεχειλίσει το ποτήρι» ήταν όταν το μικρό παιδάκι είπε στον πατέρα του ότι "η μαμά δεν θέλει να σε βλέπω".

     «Ένιωθα βαθιά αδικημένος που δεν έβλεπα το παιδί μου» απολογήθηκε στο δικαστήριο ο 44χρονος κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Προσπαθούσα να το διαχειριστώ και να σέβομαι τον νόμο. Μπορεί να έκανα αυτό που έκανα, αλλά είναι η μάνα του παιδιού μου και θα είμαι πάντα εκεί». Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος «από την πρώτη ώρα» σημειώνοντας ότι παρακαλούσε να είναι καλά η γυναίκα και να μην είχε πάθει κακό, ενώ υπενθύμισε πως μετά το περιστατικό είχε παραδοθεί αυτοβούλως στην αστυνομία και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

      Την μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας που μεταξύ άλλων ανέφερε για τον κατηγορούμενο: «Δεν είχε επιδείξει κακοποιητική συμπεριφορά κατά τον έγγαμο βίο τους ούτε μετέπειτα. Από οργή που τον κατέβαλε τυχόν αποχωρισμός από την κόρη του, το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή του, σαν να "κοκκίνισαν" όλα μπροστά του. Πέρασαν επτά χρόνια, είναι αρκετά για να αξιολογηθεί σε όλο το εύρος η υπόθεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)





ΣΧΕΤΙΚΑ

Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο στο Άγιο Όρος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 21:45

Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 21:11

Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου δύτη, στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 21:01

Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 20:53

Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 20:49

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο στο Άγιο Όρος

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 21:45

    Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 21:11

    Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου δύτη, στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 21:01

    Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 20:53

    Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 20:49

    Θεσσαλονίκη: Υπερηφάνεια στη μαθητική παρέλαση

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.03.2026 - 20:42

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
    • Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
    • Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
    • Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
      ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
    •  Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
    • Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
    • Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026