- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αυξημένη κατά 9% η επιβατική κίνηση τον Απρίλιο 2025 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κατά 9% καταγράφεται η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) το μήνα Απρίλιο 2025, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024 καθώς ανήλθε σε 2,71 εκατ. έναντι 2,48 εκατ. επιβατών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΑΑ, τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2024 κατά 6,6% και 10,0% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 8,52 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 10,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 4,1% και 13,3% αντίστοιχα.
Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 73.151, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8,5% σε σχέση με το 2024. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 1,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 13,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 5/5/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 6/5/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok ALPHA: Πρωτάθλημα δύναμης που κρίνεται…στα δάκτυλα
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – Με πρέσβη τη Μαρία Μενούνος στο Λος Άντζελες
- ΔΙΕΘΝΗ Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Πάπα
- ΔΙΕΘΝΗ Ψυχρός πόλεμος Ισραήλ – Τουρκίας – «Αερομαχία» στη Συρία
- ΔΙΕΘΝΗ Κλέφτες χαλκού στην Ισπανία – εγκλωβίστηκαν επιβάτες