- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Δικαίωση για θύματα της υπόθεσης διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε σε ζευγάρι μισθωτών τραπεζικής θυρίδας αποζημίωση 140.000 ευρώ, συν τους νόμους τόκους, για την αξία των απολεσθέντων αντικειμένων, όπως κοσμήματα, τιμαλφή, συλλογές ρολογιών, νομισμάτων και γραμματοσήμων, αναγνωρίζοντας την υποχρέωση της Τράπεζας να καταβάλει το παραπάνω χρηματικό ποσό, εντόκως. Για τους ίδιους μισθωτές εκκρεμεί η εκδίκαση αγωγής αποζημίωσης, λόγω ηθικής βλάβης.
Η παραπάνω απόφαση είναι μία από τρεις -μέχρι στιγμής- που έχουν καταστεί τελεσίδικες, με τους ενάγοντες να αποζημιώνονται με τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία των περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ ανάλογες αγωγές άλλων θυμάτων έχουν γίνει δεκτές σε πρώτο βαθμό και εκκρεμούν οι αποφάσεις του Εφετείου.
Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης (αφορούσε την περίοδο 2011-’15 με το ποσό που χάθηκε από συνολικά 12 θυρίδες να προσδιορίζεται σε 2,6 εκατ. ευρώ σε τιμαλφή και χρήματα), το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμά του, απήλλαξε έξι τραπεζικούς υπαλλήλους (συνταξιούχοι και εν ενεργεία), που κατέστησαν κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση (για έναν ακόμη παύτηκε η δίωξη λόγω θανάτου).
«Μόνο η δυνατότητα των κατηγορούμενων τραπεζικών υπαλλήλων να έχουν πρόσβαση στον χώρο του θησαυροφυλακίου και στα κλειδιά των θυρίδων δεν αρκούν για να θεμελιώσουν αντικειμενικά την αποδιδόμενη σε αυτούς ποινική ευθύνη», αποφάνθηκαν οι δικαστές του Συμβουλίου, με βούλευμα που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2023.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 30/4/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 1/5/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Ρωσική επίθεση με drones- Σφυροκόπημα στο Χάρκοβο
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Παράταση έως 30 Ιουνίου για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους – Αντιδρούν οι βενζινοπώλες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργατική Πρωτομαγιά- Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ισπανία ο Κ. Μητσοτάκης -Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
- ΔΙΕΘΝΗ 15 νεκροί σε ξενοδοχείο στην Ινδία από πυρκαγιά