- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Οροι διαγωνισμου J2US
- Πολιτικη cookies
- Εκπομπες
- Επικοινωνια
- Οροι Xρησης
- Alpha Sat
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
- Επιλογες
- Προγραμμα
- Alpha News
- Διαφημιστειτε
- Διαθεσιμοτητα WEB TV
- Οροι προωθητικων ενεργειων διεξαγομενων στο πλαισιο του προγραμματος "Happy Day στον Alpha"
Σε επιφυλακή και σήμερα οι αρμόδιοι φορείς στο νομό Λάρισας για τη νέα κακοκαιρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο η κακοκαιρία να πάρει άσχημες διαστάσεις βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς η κακοκαιρία ELIAS έχει ήδη χτυπήσει την περιοχή του νομού Λάρισας.
Η μέχρι τώρα πορεία του νέου φαινομένου δεν έχει προκαλέσει ανησυχία, όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες και χθες οι δήμοι του νομού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζουν να συντονίζουν τις δυνάμεις τους και επικεντρώνονται στον σχεδιασμό των αναχωμάτων σε επικίνδυνα σημεία, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο μέχρι και σήμερα δεν έχει μεγάλη ένταση και δεν έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.
Τα κλιμάκια της πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Την ίδια ώρα σε αναστολή έως και την Τετάρτη έχει τεθεί η λειτουργία των σχολείων στη Θεσσαλία.
Σημειώνεται πως από την προηγούμενη κακοκαιρία Daniel και σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων από τις καταγραφές των κλιμακίων της ΔΑΕΦΚ, έχουν υποστεί ζημιές 2.000-2.500 κάτοικοι στον Δήμο Λαρισαίων. Παράλληλα περισσότεροι από 200 άνθρωποι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ καθημερινά διανέμονται περίπου 2.000 μερίδες γευμάτων σε πληγέντες.
Ακόμα, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Δήμο Λαρισαίων, θα υπάρξουν παροχές προς τους πληγέντες, το κόστος των οποίων θα ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτές θα περιλαμβάνουν άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για βοήθεια σε πλημμυροπαθείς, μηδενικά τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ για δύο χρόνια, απαλλαγή από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις για 2 χρόνια, αναστολή είσπραξης για δύο χρόνια μισθωμάτων από δημοτικά καταστήματα και δημοτικές αγροτικές εκτάσεις, αλλά και αξιοποίηση της «Τράπεζας Γης» του Δήμου Λαρισαίων για στήριξη πλημμυροπαθών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/11/2023
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 29/11/2023
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταγγέλλουν κόλπο με πατάτες και ντομάτες – «Βαφτίσια» και αισχροκέρδεια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νιγηριανοί παρίσταναν τους γιατρούς – Απατεώνες οι διαδικτυακοί «γαμπροί»
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα απελευθέρωση παιδιών – ομήρων – Καταγγελίες για παραβίαση εκεχειρίας
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική κακοκαιρία στην Τουρκία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο κύμα κακοκαιρίας – Κατολισθήσεις ξανά στην Αχαΐα