• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ρεκορ των προγραμματων επιδοτησης της εργασιας της ΔΥΠΑ- 142.887 προσληψεις σε 4 χρονια

Ρεκόρ των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας της ΔΥΠΑ- 142.887 προσλήψεις σε 4 χρόνια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 19.09.2023 - 11:04

dipa

Πάνω από 142.500 άνεργοι, ωφελήθηκαν από τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από τον Αύγουστο 2019 έως και τον Αύγουστο 2023, 142.887 άνεργοι απασχολήθηκαν, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, τετραπλασιάζοντας τον ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και νέας επιχειρηματικότητας, συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, που ανέλυσε στοιχεία από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΥΠΑ:

- 88.649 άνεργοι συμμετείχαν σε προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης, 34.216 άνεργοι νέοι συμμετείχαν σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, ενώ 20.022 άνεργοι δημιούργησαν νέες επιχειρήσεις, μέσω επιχορήγησης της ΔΥΠΑ.

- 55% των ωφελουμένων κατοικεί και εργάζεται σε περιοχές εκτός της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

- 60% των ωφελουμένων αφορά σε γυναίκες, ενώ το 45% σε νέους έως 29 ετών. Οι νέες γυναίκες έως 29 ετών αντιπροσωπεύουν το 28% των ωφελουμένων.

- 66% των ωφελουμένων είναι απόφοιτοι έως και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι πτυχιούχοι αποτελούν το 34%. Το 41% αφορά σε αποφοίτους Λυκείου.

- 43% των ωφελουμένων ήταν μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών ανεργία).

- 90% των ωφελουμένων απασχολήθηκε σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (1-9 εργαζόμενοι). Το 33% απασχολήθηκε σε επιχειρήσεις της κατηγορίας «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών», το 15% σε επιχειρήσεις του κλάδου «Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές Δραστηριότητες», το 9% σε επιχειρήσεις «Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» και 9% στη «Μεταποίηση».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που η ΔΥΠΑ καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Με την εργατικότητα και την προσήλωσή της, έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Το υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων, που προσφέρει, σε συνδυασμό με τις στοχευμένες δράσεις της, έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανέργους, αλλά και εργαζόμενους, που επιθυμούν μία καλύτερα αμειβόμενη εργασία. Συνεχίζουμε δυναμικά».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε: «Τα τελευταία χρόνια, στη ΔΥΠΑ κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και τα σημερινά στοιχεία αποτυπώνουν το αποτέλεσμα και αναδεικνύουν τόσο τον μεγάλο αριθμό, όσο και το ευρύ φάσμα, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία των συμπολιτών μας που εντάχθηκαν στα προγράμματα απασχόλησης. Ο τετραπλασιασμός των ωφελουμένων από τις καινοτόμες δράσεις, που υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε, δεν ήταν αυτονόητος. Είναι αποτέλεσμα σκληρής, επίμονης και στοχευμένης δουλειάς, προκειμένου η ΔΥΠΑ να μετεξελιχθεί από έναν επιδοματικό και δυσκίνητο φορέα με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σε έναν δυναμικό πυλώνα ουσιαστικής στήριξης των ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ανταποκρινόμενος στον θεσμικό ρόλο του. Συνεπείς στη δέσμευσή μας πως θα βρούμε δουλειά πλήρους απασχόλησης σε όσους περισσότερους ανέργους μπορούμε και κατάλληλο προσωπικό σε όσες περισσότερες επιχειρήσεις μπορούμε, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Η έκθεση «Ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Απασχόλησης 2019-2023» είναι αναρτημένη στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/storage/statistika-stoikheia/meletes-analyseis/ekthesh-ofeloumenoi-proghrammaton-apaskholisis-dypa-2019-2023-iunios-2023.pdf.

Αυτό το χρονικό διάστημα, υλοποιούνται επτά προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες ανέργων και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή αυτή, υπάρχουν 24.500 διαθέσιμες θέσεις στις εξής δράσεις:

   1. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξή τους ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 12-24 μήνες, έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 7.800.

   2. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 6.800.

   3. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και στις γυναίκες, για την πρόσληψη ανέργων όλων των ηλικιών. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 3.600.

   4. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, με 100% επιδότηση. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει απευθείας στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, για επτά μήνες. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 2.500.

   5. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση μισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ μηνιαία για 15 μήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 3.000.

   6. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12, έως 17.170 ευρώ ανά θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 500.

   7. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών, στη Βόρεια Εύβοια, με 100% επιδότηση. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει απευθείας στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, για επτά μήνες. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 300.

Η διαδικασία συμμετοχής για τις επιχειρήσεις είναι απλή:

   1. Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω gov.gr, https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

   2. Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τον αριθμό των θέσεων, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.

   3. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.

   4. Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.

   5. Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και κάνει πρόσληψη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 16,2% σημείωσαν τον Απρίλιο εφέτος τα οδικά τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 21:23

TikTok ALPHA

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:25

Προσκύνημα του Μελ Γκίμπσον στο Άγιο Όρος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:24

Ενέδρα με όπλο στο Περιστέρι- Λήστεψαν ηλικιωμένο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:19

Καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας- καταδίωξη στο Λαύριο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:19

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 16,2% σημείωσαν τον Απρίλιο εφέτος τα οδικά τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 21:23

    TikTok ALPHA

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:25

    Προσκύνημα του Μελ Γκίμπσον στο Άγιο Όρος

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:24

    Ενέδρα με όπλο στο Περιστέρι- Λήστεψαν ηλικιωμένο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:19

    Καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας- καταδίωξη στο Λαύριο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:19

    Ξεκινά η Ναυτική Εβδομάδα- Επίκεντρο των εορτασμών, το Μεσολόγγι

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:12

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 16,2% σημείωσαν τον Απρίλιο εφέτος τα οδικά τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 21:23

    Έπεσε πεύκο στην Κηφισιά- Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 19:54

    Φονική έκρηξη λέβητα σε σχολείο των Σερρών - 8 για κακούργημα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 15:07

    Κατεδαφίζουν δεκάδες κτίρια- Μπουλντόζες στα ετοιμόρροπα της Αθήνας

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.06.2025 - 20:05

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 30/6/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 30/6/2025
    • TikTok ALPHA
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
    • Προσκύνημα του Μελ Γκίμπσον στο Άγιο Όρος
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προσκύνημα του Μελ Γκίμπσον στο Άγιο Όρος
    • ΗΠΑ: Βρέφος είχε φύλακα- άγγελο: Ήταν επί μια εβδομάδα δίπλα στη νεκρή μητέρα του
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Βρέφος είχε φύλακα- άγγελο: Ήταν επί μια εβδομάδα δίπλα στη νεκρή μητέρα του
    • Ενέδρα με όπλο στο Περιστέρι- Λήστεψαν ηλικιωμένο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέδρα με όπλο στο Περιστέρι- Λήστεψαν ηλικιωμένο
    • Καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας- καταδίωξη στο Λαύριο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας- καταδίωξη στο Λαύριο
    • Εξαγορά TikTok- Ντ. Τραμπ: Βρήκα αγοραστή
      ΔΙΕΘΝΗ Εξαγορά TikTok- Ντ. Τραμπ: Βρήκα αγοραστή
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025