- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο εκπαιδευτικός που συνελήφθη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης που συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατείχε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο κατηγορούμενος -όπως έγινε γνωστό- αρνήθηκε την εις βάρος του απαγγελθείσα πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με παιδιά κάτω των 15 ετών. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι «κατέβαζε» σωρηδόν αρχεία από το Διαδίκτυο κι ανάμεσα σε αυτά βρέθηκε και το επίμαχο πορνογραφικό υλικό. «Δεν γνώριζα το περιεχόμενο, δεν το διαμοίρασα με άλλους χρήστες και πολλά από τα αρχεία ουδέποτε τα άνοιξα», είπε -κατά πληροφορίες- στον ανακριτή, τονίζοντας ότι είναι «θαυμαστής της Τέχνης» και αναζητούσε στο Διαδίκτυο υλικό που συνδέεται με την Τέχνη.
Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής. Είχε προηγηθεί έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν από σκληρό δίσκο και ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης (usb) συνολικά περί τα 10.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα αρχεία περιελάμβαναν φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικα, νεότερα των 15 ετών.
Ο 56χρονος μετήχθη το πρωί στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τον παρέπεμψε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε χωρίς να ζητήσει προθεσμία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 7/7/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο κασιρός την Τρίτη 8/7/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Τικ Τικ ALPHA: Ρομπότ έτοιμα για πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
- ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία: Στη φυλακή ακόμη τρεις Δήμαρχοι
- ΔΙΕΘΝΗ Η ξηρασία αποκάλυψε αρχαιότητες στην Κίνα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημογραφικό και μεταναστευτικό – Υπαρξιακή απειλή για την Ελλάδα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για το 2025 - Το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη