- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Ελλάδα στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην πρώτη φάση θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι, στους οποίους θα συμμετέχει μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας. Οι πρώτες τρεις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση μεταφέροντας τα αποτελέσματά τους από την πρώτη. Οι πρώτες τρεις ομάδες του Α και του Β ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο Ι, οι πρώτες τρεις ομάδες του C και του D ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο J, οι πρώτες τρεις ομάδες του E και F ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο Κ και οι πρώτες τρεις ομάδες του G και του H ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο L. Οι πρώτοι τρεις από αυτά τα τέσσερα νέα γκρουπ, σύνολο 12 ομάδες από την ευρωπαϊκή ζώνη, θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών της Ευρώπης:
1ο: Σερβία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία
2ο: Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ελλάδα
3ο: Ιταλία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Τσεχία
4ο: Φινλανδία, Γεωργία, Τουρκία, Κροατία
5ο: Ουκρανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
6ο: Εσθονία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Μ. Βρετανία
7ο: Σουηδία, Ισλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία
8ο: Β. Μακεδονία, Δανία, Σλοβακία, Κύπρος
Η κλήρωση των προκριματικών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαΐου (18:30) στην Ντόχα και θα διενεργηθεί από τον παγκόσμιο πρεσβευτή της FIBA, Καρμέλο Άντονι.
Το μεγάλο φετινό «ραντεβού» βέβαια είναι το Ευρωμπάσκετ 2025, με πρώτο σταθμό για την «επίσημη αγαπημένη» τη Λεμεσό, όπου θα δώσει τους αγώνες του ομίλου της. Η Ελλάδα είναι μία από τις 32 χώρες που θα μπει στην κληρωτίδα με τα «παράθυρα» ν' ανοίγουν τον Νοέμβριο του 2025 και να κλείνουν τον Μάρτιο του 2027. Συνολικά θα διεξαχθούν 420 αγώνες παγκοσμίως (κάθε ήπειρος έχει τα δικά της προκριματικά) και θα αγωνιστούν 80 ομάδες σε συνολικά έξι «παράθυρα».
Από την Ευρώπη θα προκριθούν 12 ομάδες στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην πρώτη φάση των προκριματικών θα σχηματιστούν μέσα από την κλήρωση οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη προκριματική φάση. Εκεί, οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις νέους ομίλους, μεταφέροντας τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
AP Photo/Carlos Osorio
Φωτογραφία αρχείου
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 9/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ύποπτος για την πυρκαγιά στον Ωρωπό- Ντοκουμέντο από το σημείο που ξεκίνησε
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι Χούθι βύθισαν ελληνόκτητο πλοίο- Έλληνας φρουρός έζησε 48 ώρες ναυαγός
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στάχτη παρθένο δάσος στον Ωρωπό- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραλίγο τραγωδία με λεωφορείο- "Δεν τράβηξε χειρόφρενο ο οδηγός"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ηράκλειο: Κέντρο κράτησης μεταναστών σε παλιό στρατόπεδο- Αντιδρούν οι κάτοικοι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μοντέλο Έβρου για την Κρήτη- Επανεξετάζονται επιδόματα και μενού