ALPHA NEWS

Ινδία: Τουλάχιστον 36 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα

Ινδία: Τουλάχιστον 36 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα

Η έκρηξη άγνωστης αιτίας που κατέστρεψε χθες ένα εργοστάσιο χημικών προϊόντων στο κρατίδιο Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής των τοπικών αρχών.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τοπικός πρωθυπουργός Ρεβάνθ Ρέντι επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια τα πτώματα 36 ανθρώπων.

«Φοβόμαστε ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια», πρόσθεσε ο Ρέντι έπειτα από αυτοψία στο εργοστάσιο στην περιοχή Σανγκαρέντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά 143 άτομα βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο της φαρμακευτικής εταιρείας Sigachi Industries τη στιγμή της έκρηξης. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο χώρος, όπου παρασκευάζεται μια ουσία που χρησιμοποιείται σε φάρμακα και συμπληρώματα βιταμινών, υπέστη σημαντικές ζημιές και ότι οι εργασίες εκεί ανεστάλησαν για τουλάχιστον 90 ημέρες.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της έκρηξης.

Τα βιομηχανικά ατυχήματα είναι συχνά στην Ινδία, όπου πολλές εταιρείες δεν συμμορφώνονται με τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας.

AP PHOTO

 Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)

                                                                                                                                                                

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ