ALPHA NEWS

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια σε Χίο, Εύβοια, Λέσβο και Φθιώτιδα

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια σε Χίο, Εύβοια, Λέσβο και Φθιώτιδα
PHOTO- INTIME

Οι ανακριτικές Αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων και την άμεση απόδοση ευθυνών, συνέλαβε επ΄αυτοφώρω για πυρκαγιές από αμέλεια, μέσα σε μια ημέρα, πέντε άτομα, σε Χίο, Εύβοια, Λέσβο και Φθιώτιδα.

Οι συλλήψεις αφορούν σε τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, ωστόσο, για τις τρεις από αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα πάνω από 6.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, χτες 2 Ιουνίου 2026, βεβαιώθηκαν οι εξής εμπρησμοί από αμέλεια:

Στην περιοχή Γρου της Χίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 28 ετών, προκάλεσαν πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών εντός προαυλίου χώρου επιχείρησης. Η φωτιά επεκτάθηκε σε παρακείμενα αγροτεμάχια, με αποτέλεσμα να καούν περίπου 0,8 στρέμματα αγροτικής έκτασης, δέκα παραγωγικά ελαιόδεντρα και περίπου 100 πάνελ πολυουρεθάνης.

Στην περιοχή Κόκκινα Χώματα Αλμυροποτάμου του Δήμου Καρύστου Ευβοίας, ένας 69χρονος ημεδαπός προκάλεσε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια καύσης ξερών κλαδιών σε γεωργική έκταση ιδιοκτησίας του. Η πυρκαγιά ξέφυγε από τον έλεγχό του και επεκτάθηκε σε παρακείμενες γεωργικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα να καούν περίπου τέσσερα στρέμματα γεωργικής έκτασης με ξηρά χόρτα και να υποστούν ζημιές ελαιόδεντρα.

Στην Τ.Κ. Λουτρόπολης Θερμής του Δήμου Μυτιλήνης Λέσβου, ένας 46χρονος ημεδαπός προκάλεσε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια κοπής χόρτων με τη χρήση χορτοκοπτικού μηχανήματος. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα ξηρών χόρτων εντός αγροτεμαχίου.

Στην περιοχή Δρυμαίας Αμφίκλειας Φθιώτιδας, ένας 54χρονος ημεδαπός προκάλεσε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών κοπής βρώμης σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του με τη χρήση γεωργικού ελκυστήρα. Από τη δραστηριότητά του προκλήθηκε σπινθήρας, με αποτέλεσμα να καούν περίπου οκτώ στρέμματα καλλιέργειας βρώμης.

Η Πυροσβεστική, μετά από άμεση επέμβαση, έθεσε υπό έλεγχο τις φωτιές, με τους ανακριτικούς υπαλλήλους, να προχωρούν στη διερεύνηση των αιτιών.

Μετά τη διενέργεια προανάκρισης και κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι υπαίτιοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.933,59 ευρώ στη Χίο, 2.578 ευρώ στην Εύβοια και 1.546,87 ευρώ στη Λέσβο.

Να σημειωθεί ότι, από 1 Ιανουαρίου έως και 2 Ιουνίου 2026, έχουν επιβληθεί συνολικά 379 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 346.326,365 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 65 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους και προχωρώντας άμεσα στην απόδοση ευθυνών σε περιπτώσεις παραβάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ-ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Alpha News στο TikTok για καθημερινή ενημέρωση

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις