ΠΑΡΑΜΥΘΙ... ΑΛΛΙΩΣ
Παρασκευή
22:45
 
 
 
Επεισόδιο: 14
Ο Βασιλιάς Ιάκωβος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη επιστρέφουν ταυτόχρονα στο παλάτι. Δικαιολογούν την απουσία τους, λέγοντας πως είχαν πάει μια βόλτα. Η Πριγκίπισσα Ελισαβέτα τούς μαρτυρά το κακό που παραλίγο να βρει την Ασπασία και η μικρή Πριγκίπισσα τρέχει αμέσως κοντά της. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι η αδελφή της έχει κλείσει την έμπιστή της σε κελί και σκοπεύει να τη δικάσει. Ο λοχίας Γουλιέλμος στέλνει και πάλι στρατιώτες στο χωριό να βρουν τον Βαρνάβα, οι οποίοι φτάνουν μια ανάσα μακριά του. Ο λοχίας, που τόσο έχει στηρίξει τη βασιλική οικογένεια, μαθαίνει τις προθέσεις της Βεατρίκης γι’ αυτόν και αποφασίζει να φύγει μακριά.


Επεισόδιο: 15
Ο Βασιλιάς Ιάκωβος επισκέπτεται τη μικρή του κόρη, Πριγκίπισσα Αικατερίνη, στην κάμαρά της όπου είναι κλειδωμένη, και τη βλέπει να κλαίει. Την αγκαλιάζει στοργικά και την παρηγορεί, ενώ δεν παραλείπει να τη ρωτήσει πού είχε πάει. Στην ταβέρνα, οι απόγονοι καταστρώνουν σχέδια για να πάρουν πίσω το Βασίλειο. Ένα Βασίλειο που μένει απροστάτευτο, καθώς ο λοχίας Γουλιέλμος αποφασίζει να φύγει μακριά. Παράλληλα, η Πριγκίπισσα Ελισαβέτα ανακρίνει την Ασπασία στα μπουντρούμια, μέχρι που μαθαίνει κάτι σημαντικό. Τα νέα αυτά θα προκαλέσουν τη σύγκλιση συμβουλίου για να ξεκαθαριστεί η αλήθεια και να ληφθούν μέτρα για την προστασία του παλατιού. 
 

 
 
 
 
Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα φανταστικό βασίλειο, με ευγενείς, χωρικούς, ιππότες, μάγους, καλούς και κακούς, ζούσε ένας βασιλιάς αγαπητός στον λαό, που εκδιώχθηκε με δόλιο τρόπο από τον θρόνο του…
 
Κάπως έτσι ξεκίνησε το «παραμύθι»μας.
Γεννήθηκαν έρωτες, ξέσπασαν κόντρες, καταστρώθηκαν σχέδια…
 
Ακόμα, όμως, δεν μάθαμε πολλά για την ιστορία αυτή.
Θα σταματήσει η Πριγκίπισσα Ελισαβέτα να «εχθρεύεται» τη μικρή της αδελφή, Αικατερίνη;
Ποια από τις δύο Πριγκίπισσες θα κερδίσει, τελικά, την καρδιά του Βαρνάβα;
Και με το βασίλειο; Τι θα γίνει όταν αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του Βαρνάβα;
Τι στάση θα κρατήσει ο λοχίας Γουλιέλμος, ο έμπιστος του παλατιού;
 
Τα ερωτήματα βρίσκουν σιγά-σιγά τις απαντήσεις τους. Το «Παραμύθι… αλλιώς» επιστρέφει και η ιστορία ολοκληρώνεται.
 
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πανταζούδης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λώρης Λοϊζίδης
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Παπουτσάκη, Νίκος Κουρής, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Αντώνης Κατσαρής, Λένια Σορόκου, Κώστα Καζάκας, Λώρης Λοϊζίδης, Μάριος Δημητρίου, Φώτης Γεωργίδης, Νίκη Αναστασίου, Πολυξένη Σάββα κ.α.
Στον ρόλο της μεγάλης αδελφής, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.
 
 

«Παραμύθι… αλλιώς»: Κάθε Παρασκευή, στις 22:45