Ο καιρός το Σάββατο 30/12/2023

Περιγραφή δελτίου

Υποχωρούν οι λιακάδες έπειτα από αρκετές ημέρες και υποδεχόμαστε πυκνές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές! 

Για αύριο Σάββατο,

Στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε συννεφιά στην Θράκη και τη Μακεδονία. Η θερμοκρασία στους -3 βαθμούς στα ορεινά και μέχρι 15 βαθμούς, ενώ ο βοριάς πνέει ήπιο έως 3 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Βαρδάρης στον Θερμαϊκό μέχρι 4 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς.

Επίσης, στη Θεσσαλική πεδιάδα και τα Τρίκαλα προβλέπεται ομίχλη τις πρωινές ώρες και συννεφιά.

Νεφώσεις περιμένουμε και στην Αττική. Βοριάς στο Σαρωνικό μέχρι 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς. 

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αναμένονται στην Πελοπόννησο και στη Στερεά. Ο υδράργυρος στους 17 βαθμούς και δυτικοί άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ στο Ιόνιο. 

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα ενδέχεται να βρέξει. Οι άνεμοι νοτιάδες έως 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς. 

Κατεβαίνοντας προς την Κρήτη, στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα νότια αναμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στον Άγιο Νικόλαο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς. 

Την Κυριακή οι νεφώσεις και οι εξασθενημένες βροχές επιμένουν. Ήπιοι νοτιάδες στα πελάγη έως 4 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία  θα φτάσει τους 14 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα  και τους 10 βαθμούς στην κεντρική.

Τη Δευτέρα, το θερμόμετρο σημειώνει εκ νέου άνοδο, με νοτιάδες και λίγες βροχές στο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο υδράργυρος συνεχίζει να ανεβαίνει με νοτιάδες και βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Ενώ:

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι νοτιάδες αγγίζουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία φθάνει τους 20 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)