Ο καιρός το Σάββατο 21/2/2026

Περιγραφή δελτίου

Επτά βαθμούς πάνω από το μηδέν κατέγραψαν σήμερα το πρωί τα θερμόμετρα σε αρκετές πόλεις.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού  περιορίζονται στα ανατολικά η κακοκαιρία και σταδιακά εξασθενεί .

Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο στη βόρεια Ελλάδα,  αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες στη Θράκη  και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία  στους 16  βαθμούς  και βόρειοι  άνεμοι μέχρι 7  μποφόρ. 

Επίσης λίγες νεφώσεις προβλέπονται στο Θεσσαλικό κάμπο.

Παράλληλα βροχές περιμένουμε στα δυτικά , την Πελοπόννησο και τη  Στερεά και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο. Ο υδράργυρος έως 16  βαθμούς και βόρειοι  άνεμοι  μέχρι 6   μποφόρ.

Παράλληλα  λίγες βροχές  αναμένονται στις Κυκλάδες   και καταιγίδες στα  Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Β/Δ  θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς.

Στο Ρέθυμνο και στα Χανιά , στο Ηράκλειο και στα νότια της Κρήτης προβλέπονται  βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7   έως 17  βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες βροχές μέχρι το απόγευμα. Β/Δ άνεμοι μέχρι 3 μποφόρ   και η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 7  έως 16   βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει .Βαρδάρης μέχρι 5 μποφόρ  στο  Θερμαϊκό  ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 7  έως 15 βαθμούς.

Την Κυριακή της αποκριάς   βελτιώνεται ο καιρός με λίγες βροχές στα ανατολικά και νότια  .

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Παράλληλα οι βόρειοι   άνεμοι   θα αγγίξουν  τα 7  μποφόρ στα πελάγη.

Τέλος για τη  συνέχεια  από την Καθαρά Δευτέρα και στη συνέχεια θα απολαύσουμε αρκετό ήλιο.