ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ
Ο υδράργυρος σημείωσε περαιτέρω πτώση κατά τις πρωινές ώρες.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, τα φαινόμενα περιορίζονται στα νότια της χώρας.
Πιο αναλυτικά, για αύριο Τρίτη, στη βόρεια Ελλάδα, αναμένονται αραιές νεφώσεις στη Θράκη, το ΒΑ Αιγαίο και τη Μακεδονία, με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα δυτικά τμήματά της το πρωί. Η θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς, και ανατολικοί άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ.
Παράλληλα, 19 βαθμοί και συννεφιά προβλέπονται στο Θεσσαλικό κάμπο.
Επίσης, από τις πρωινές ώρες, εξασθενημένες τοπικές βροχοπτώσεις εκδηλώνονται στην Ήπειρο, τη Στερεά και τα Επτάνησα. Ταυτόχρονα, βροχές σημειώνονται και στο Ανατολικό Αιγαίο αλλά και την Πελοπόννησο, με καταιγίδες το πρωί κυρίως στα νότια τμήματά της. Ο υδράργυρος στους 24 βαθμούς και ήπιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο.
Ακόμη, στις Κυκλάδες σημειώνονται καταιγίδες από το πρωί, ενώ στα Δωδεκάνησα ασθενείς βροχές. Ήπιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ και το θερμόμετρο φθάνει τους 25 βαθμούς.
Πηγαίνοντας προς την Κρήτη, λίγες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τη Σητεία από τις πρωινές ώρες, με τοπικές νεφώσεις στα νότια. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.
Στην Αττική, περιμένουμε βροχοπτώσεις κυρίως το πρωί. Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Σαρωνικό μέχρι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.
Αντιθέτως, στην Θεσσαλονίκη, αναμένεται συννεφιά. Νοτιάδες στο Θερμαϊκό 4 μποφόρ, με το θερμόμετρο από 13 έως 18 βαθμούς.
Την Τετάρτη, βροχοπτώσεις σημειώνονται στα δυτικά.
Το θερμόμετρο αγγίζει τους 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα.
Τέλος, νοτιάδες πνέουν στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Για τις επόμενες ημέρες, από την Παρασκευή επιστρέφουν οι αίθριες συνθήκες, με νοτιάδες στο Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας.