Ο καιρός την Τετάρτη 28/05/2025

Περιγραφή δελτίου

Στους 22  βαθμούς έφτασε  σήμερα το πρωί η θερμοκρασία  στο Καστελόριζο.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού ενισχύεται  η   αστάθεια στην  περιοχή μας

Αναλυτικότερα για αύριο Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα  μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές  βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία  έως 28  βαθμούς  και βοριάδες  μέχρι 6  μποφόρ .

Ακόμη μεσημεριανές μπόρες προβλέπονται στο θεσσαλικό κάμπο.

Επίσης μεσημεριανές μπόρες  περιμένουμε, στη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Ο υδράργυρος στους 27 βαθμούς και βόρειοι άνεμοι  μέχρι 5 μποφόρ στο Ιόνιο

Τουναντίον ηλιοφάνεια αναμένεται στις Κυκλάδες και  στα Δωδεκάνησα. Οι βόρειοι  άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 28 βαθμούς.

Πηγαίνοντας στην Κρήτη , στα Χανιά στο Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλα και στα νότια προβλέπονται μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Στην  Αττική περιμένουμε μετά το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες .Νοτιάδες μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27  βαθμούς .

Αντίθετα τοπική συννεφιά και ασθενείς βροχές το μεσημέρι    προβλέπονται  στη Θεσσαλονίκη .Βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ στο Θερμαϊκό, ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε άστατο  καιρό κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία  θα φτάσει στους 27 με 28 βαθμούς το μεσημέρι  στα ηπειρωτικά.

Παράλληλα οι βοριάδες θα αγγίξουν   τα 6 μποφόρ στα πελάγη

Για τις επόμενες ημέρες αναμένεται, αρκετή αστάθεια  και δροσιές στις περισσότερες περιοχές.