Ο καιρός την Πέμπτη 23/5/2024

Περιγραφή δελτίου

Περίπου 7 βαθμούς έδειξαν σήμερα το πρωί τα θερμόμετρα στη Βλάστη Κοζάνης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού καθαρίζει επιτέλους η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά αύριο Πέμπτη στη βόρεια και βόρειο-ανατολική  Ελλάδα, περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Η θερμοκρασία  στους 30  βαθμούς  και βοριάδες   μέχρι 5  μποφόρ.

Επιπλέον λίγες νεφώσεις  προβλέπονται και   στο θεσσαλικό κάμπο.

Αντίθετα στα δυτικά, στην Εύβοια και στο ανατολικό Αιγαίο, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Ο υδράργυρος στους 30  βαθμούς  και βοριάδες   μέχρι 6  μποφόρ στο Αιγαίο

Παράλληλα ηλιοφάνεια   περιμένουμε σε Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα . Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 30   βαθμούς.

Στο Ρέθυμνο ,στο Ηράκλειο στη Σητεία και στα νότια προβλέπεται γενικά αίθριος ουρανός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται αραιή συννεφιά. Βόρειο-δυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29   βαθμούς.

Στη  Θεσσαλονίκη   θα εκδηλωθούν λίγες βροχές . Βαρδάρης μέχρι  5 μποφόρ στο Θερμαϊκό   και  το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 17 έως28 βαθμούς.

Την Παρασκευή  περιμένουμε μόνο λίγες βροχές στη βόρεια Ελλάδα.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 30  βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι  στο  Αιγαίο θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα επικρατήσει άστατος καιρός με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 31 βαθμούς.