Ο καιρός την Κυριακή 8/2/2026

Περιγραφή δελτίου

Μηδέν βαθμούς κατέγραψαν νωρίς το πρωί τα θερμόμετρα σε ορεινές περιοχές.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξή του, πληθαίνουν σταδιακά οι βροχές, και διατηρείται η σχετικά υψηλή θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά αύριο Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα, αναμένονται τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία  στους 18 βαθμούς  και δυτικοί άνεμοι μέχρι 6  μποφόρ.

Επίσης λίγες βροχές προβλέπονται στο Θεσσαλικό κάμπο.

Παράλληλα βροχές  περιμένουμε στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο στη Στερεά  και στο ανατολικό Αιγαίο. Ο υδράργυρος έως 19 βαθμούς και  δυτικοί άνεμοι  μέχρι 6 μποφόρ.

Αντίθετα λίγες νεφώσεις  αναμένονται στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Οι δυτικοί άνεμοι θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 20  βαθμούς.

Στο Ρέθυμνο, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στα νότια της Κρήτης, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11  έως 20  βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες βροχές το πρωί. Δυτικοί άνεμοι  μέχρι 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 10  έως 18   βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές. Ασθενείς οι άνεμοι στο  Θερμαϊκό  ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 9 έως 15  βαθμούς.

Τη Δευτέρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες  στα δυτικά με σταδιακή επέκταση .

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 16  με 17  βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Παράλληλα οι Δ  άνεμοι  θα αγγίξουν τα 6  μποφόρ στα πελάγη.

Τέλος για τη  συνέχεια διατηρείται ο άστατος καιρός με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.