Ο καιρός την Κυριακή 18/10/2020

Περιγραφή δελτίου

 Καλή καιρικά θα είναι η Κυριακή στις περισσότερες περιοχές με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες βροχές και βοριάδες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ψύχρα θα είναι αισθητή. Με αμιγώς φθινοπωρινό καιρό κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα, με πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και καταιγίδες συνοδεία ισχυρών βοριάδων. 

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή: 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές, μεμονωμένες  βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 4 έως 23 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλονίκη αρκετή ηλιοφάνεια και το θερμόμετρο από 13 έως 23 βαθμούς. 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς. 

Στην Πάτρα, γενικά αίθριος καιρός.

Στην Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις κυρίως στα νότια . Ο υδράργυρος από 8 έως 25 βαθμούς. 

Στα Κύθηρα, παροδική συννεφιά και η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς. 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 17 έως 27 βαθμούς. 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ο υδράργυρος από 8 έως 26 βαθμούς. 

Στην Αττική, αρκετή ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.