ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ
Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα. Οι άνεμοι τοπικά θα πνέουν πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Πάντως από την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει σαφή βελτίωση με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μες την εβδομάδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.
Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, νεφώσεις με βροχές κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στις πιο ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές, βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στις πιο ορεινές περιοχές και η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.
Στην Πάτρα, πρόσκαιρες νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα.
Στην Πελοπόννησο, παροδικές νεφώσεις με βροχές, πιο ισχυρές στα ανατολικά. Ο υδράργυρος από 4 έως 15 βαθμούς.
Στα Κύθηρα νεφώσεις αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν, με βροχές και καταιγίδες πιο ισχυρές κυρίως από το απόγευμα. άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί και η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 2 έως 15 βαθμούς.
Στην Αττική, νεφώσεις με ισχυρές βροχές, πιθανώς και καταιγίδα και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.