- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Στη "μάχη" κατά του κοροναϊού δύο ιδιωτικές κλινικές
ΥΓΕΙΑ
Το Ιατρικό Περιστερίου και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, παραχωρούνται στο ΕΣΥ για νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει στη δήλωσή του:
«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.
Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.
Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 5/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ ALPHA Μυθοπλασία: Στην κορυφή των αναζητήσεων της Google για το 2025
- ΔΙΕΘΝΗ Ψυχρή Σελήνη: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελευταία υπερπανσέληνο του έτους
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Οι Αρχές στο Μιλάνο απαγορεύουν τις κλειδοθήκες
- ΔΙΕΘΝΗ Κίνα: Αρδευτικό έργο 2.200 ετών
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 200.000 δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο- Στον Άρειο Πάγο για τη ρήτρα