- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πανελλαδική απεργία των τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου
ΥΓΕΙΑ
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει για αύριο, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι η έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας είναι «τρομακτική, αφού οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν το 60%. Σε μεγάλα νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια 2-3 υραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς». Αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι «πολλές φορές το έργο των τραυματιοφορέων να το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών [και] έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ να αργούν να παραληφθούν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και να καθυστερούν τα εξιτήρια».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που καλύπτει και στηρίζει την απεργία των τραυματιοφορέων αναφέρει πως «δεν αποψιλώνεται ο κλάδος μόνο από συνταξιοδοτήσεις (200), αλλά και από μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά σωρηδόν 526 τραυματιοφορέων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθούν με προσλήψεις νέων».
Προσθέτει δε ότι «σε συνδυασμό οι ελλείψεις, με το χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία), την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές, έχουν φέρει τους τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση».
Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων ζητά προσλήψεις άμεσα μόνιμων τραυματιοφορέων, αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 5/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 6/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Tik tok Alpha: Αυστραλία: Αξονική σε αιωνόβια χελώνα
- ΔΙΕΘΝΗ Αυτοκίνητο έπεσε σε ποτάμι – Δραματική διάσωση 19χρονης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Ιτέα με υδροπλάνο – Πρώτη δοκιμαστική πτήση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απόψε οι «Πρωταγωνιστές» τον Όλυμπο - Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Τελεσίγραφο» ΣτΕ στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές- Ζητά τον φάκελο παρακολούθησης του Θ. Κουκάκη