• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Πελωνη: Το εργασιακο νομοσχεδιο προστατευει και κατοχυρωνει το 8ωρο σε ειδικο αρθρο

Πελώνη: Το εργασιακό νομοσχέδιο προστατεύει και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12.05.2021 - 15:16

peloni
«Τίποτε από όλα αυτά που λέει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει. Το νομοσχέδιο προφανώς προστατεύει και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη για το εργασιακό νομοσχέδιο σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ «Real Fm».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως πρόκειται για νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων το οποίο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο να ορίσει, εφόσον το θέλει, με διαφορετικό τρόπο την εργασία του, για να υπάρχει ισορροπία με την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

«Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας. Αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, που όπως όλοι ξέρουμε έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πλέον τηλεργασία, έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες, έχουμε ίντερνετ. Δεν μπορούμε να πάμε στο μέλλον, στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του '80», υπογράμμισε αναφέροντας πως έχουν επέλθει καταιγιστικές αλλαγές στην αγορά εργασίας.

«Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το ζητήσει ο εργαζόμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του και η όποια άρνησή του, προφανώς, θα είναι και από τους λόγους για τους οποίους θα απαγορεύεται η απόλυση. Το λέω αυτό για να τελειώνουμε με διάφορα fake news που κυκλοφορούν. Το νομοσχέδιο διευρύνει και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει απόλυση. Έχει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα το αγκαλιάσουν. Αντιμετωπίζει, βεβαίως, και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας όπως: αδήλωτη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες κλπ. Υπάρχει γι' αυτό το νέο εργαλείο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, στην οποία θα καταγράφονται οι ώρες τις οποίες δουλεύει ο εργαζόμενος. Κανένας δεν θα μπορεί να τον κλέψει, κανένας δεν θα μπορεί να τον κοροϊδέψει. Και προφανώς θα υπάρχουν και έλεγχοι ως προς αυτά τα νέα εργαλεία που εισάγουμε κάνοντας χρήση και των σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας», πρόσθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς δήλωσε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε όλα βρίσκει καθυστερήσεις και προβλήματα.

«Δεν αναγνωρίζει μία επιχείρηση που λαμβάνει χώρα με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον πολίτη, την οποία εξυμνούν και ξένα Μέσα και ξένοι ηγέτες. Σας θυμίζω την επισήμανση του κ. Σάντσεθ, που ήταν τη Δευτέρα στην Αθήνα, για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία»», ανέφερε.

Τόνισε επίσης πως καθώς περιμένουμε περισσότερα εμβόλια τον Μάιο και τον Ιούνιο και ενώ έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες από 30 και άνω, κρίθηκε ότι τώρα ήταν η στιγμή να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στα 19 νησιά που απομένουν.

«Θυμίζω ότι εν μέσω του Χειμώνα και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες - ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί σε 32 μικρότερα νησιά. Ολοκληρώνονται μέχρι τέλος Μαΐου σε 36 ακόμη νησιά. Μιλάμε για τα 19 μεγαλύτερα νησιά, όπου θα ανοίξουν σύντομα οι εμβολιασμοί για τους άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο, για να πάμε πιο γρήγορα, να θωρακιστούν τα νησιά μας, να είναι ασφαλή. Προφανώς, αυτό προσθέτει ένα θετικό πρόσημο και στο τουριστικό brand χώρας», σημείωσε.

Είπε παράλληλα ότι τα ανοίγματα γίνονται σταδιακά, με μεγάλη προσοχή και με αυστηρή επιτήρηση.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε. Υπάρχει μία αισιοδοξία, η οποία είναι λογική μετά από τόσους μήνες περιορισμών. Πρέπει ωστόσο να προσέχουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Η Κυβέρνηση πάντα αξιολογεί, σε συνεργασία και με τους επιστήμονες, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Γίνονται πάρα πολλά τεστ κάθε μέρα, καθώς και self test. Είναι λογικό να αυξάνουν και τα κρούσματα που καταγράφονται. Τα self test είναι μια σημαντική παρέμβαση δημόσιας υγείας για τη μείωση διασποράς του ιού. Γιατί κάθε κρούσμα που εντοπίζεται και επιβεβαιώνεται, απομονώνεται, ακολουθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ», συμπλήρωσε.

Τέλος αναφερόμενη στο ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά είπε ότι η αγριότητά του προφανώς μας σοκάρει όλους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και δήλωσε ότι η Αστυνομία, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν εξ αρχής.

«Υπάρχουν δύο ειδικές ομάδες που ερευνούν αυτή την υπόθεση, αυτή τη στιγμή και οι δράστες έχουν επικηρυχθεί. Είναι άμεση προτεραιότητα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι Αρχές, η Αστυνομία θα κάνουν τη δουλειά τους - επιχειρησιακά- και θα συλληφθούν οι δράστες», συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Τέτοιου είδους εγκλήματα προκαλούν σοκ και είναι σπάνια στη χώρα μας. Σε σχέση με τις ποινές, υπάρχει σε επεξεργασία από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα μια σειρά προτάσεων. Αναμένουμε, λοιπόν, τις εισηγήσεις της Επιτροπής για την αυστηροποίηση των ποινών -και όχι μόνο- και πιστεύω πως θα τις έχουμε μέσα στις επόμενες μέρες».




ΣΧΕΤΙΚΑ

Αυτοψία για τα νέα πυροσβεστικά ελικόπτερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 21:48

Μαραθώνια κατάθεση Ξυλούρη – Ζητούν σύλληψη και αυτόφωρο τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 20:02

Με πόρσε και ο γιός του «φραπέ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 19:58

Θύελλα με «φραπέ» στην εξεταστική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 19:53

Συνεδριάζει την Παρασκευή, στις 12:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 18:12

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Αυτοψία για τα νέα πυροσβεστικά ελικόπτερα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 21:48

    Μαραθώνια κατάθεση Ξυλούρη – Ζητούν σύλληψη και αυτόφωρο τα κόμματα της αντιπολίτευσης

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 20:02

    Με πόρσε και ο γιός του «φραπέ»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 19:58

    Θύελλα με «φραπέ» στην εξεταστική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 19:53

    Συνεδριάζει την Παρασκευή, στις 12:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 18:12

    Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με Ν. Χριστοδουλίδη - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 16:15

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Σιωπηλός "φραπές" στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Τον στέλνει Εισαγγελέα η ΝΔ- Αντιπολιτευτική οργή

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 14:33

    Διεθνής στρατιωτική άσκηση "Golden Sword 2025"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 14:39

    Αμετακίνητοι οι αγρότες- Διέξοδο αναζητά η Κυβέρνηση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 14:42

    Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Γ. Ξυλούρης: Δικαίωμα σιωπής, θα απαντήσω σε όλα στον δικαστή

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.12.2025 - 15:59

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 11/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 11/12/2025
    • Ο καιρός την Παρασκευή 12/12/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 12/12/2025
    • Αυτοψία για τα νέα πυροσβεστικά ελικόπτερα
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αυτοψία για τα νέα πυροσβεστικά ελικόπτερα
    • «Η ΑΥΤΟΨΊΑ στο…  Σόι σου»
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Η ΑΥΤΟΨΊΑ στο… Σόι σου»
    • Coral – Shell Licence και «The loveVan” – Γεύματα αγάπης στο Πέραμα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Coral – Shell Licence και «The loveVan” – Γεύματα αγάπης στο Πέραμα
    • Στο σφυρί ο έρωτας του Πικάσο για καλό σκοπό
      ΔΙΕΘΝΗ Στο σφυρί ο έρωτας του Πικάσο για καλό σκοπό
    • Γερμανικό μεταναστευτικό «μπαλάκι» - Παζαρεύουν κέντρα κράτησης εκτός Ευρώπης
      ΔΙΕΘΝΗ Γερμανικό μεταναστευτικό «μπαλάκι» - Παζαρεύουν κέντρα κράτησης εκτός Ευρώπης
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025