• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ν. Ηλιοπουλος: Ο κ. Μητσοτακης θα ερθει την Πεμπτη απολογουμενος στη Βουλη για την υποθεση Λιγναδη

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει την Πέμπτη απολογούμενος στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.02.2021 - 14:16

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει το εμβόλιο από δικαίωμα σε προνόμιο
«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους βγαίνουν μπροστά και μιλούν για όσα υπέστησαν. Είναι χρέος όλων μας να διαμορφώσουμε το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκουν το κουράγιο για να μιλήσουν. Στην περίπτωση της υπόθεσης Λιγνάδη, η κυβέρνηση έκανε το ακριβώς αντίθετο».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104.6 FM», Τόνισε ότι «είναι εξοργιστικό» ότι δεν παραιτήθηκε η κ. Μενδώνη και πως «σήμερα ωστόσο η παραίτηση της κ. Μενδώνη δεν είναι αρκετή». Είπε ότι σύσσωμος ο κόσμος του Πολιτισμού ζητά την παραίτησή της και πως «για αυτόν ακριβώς το λόγο ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει απολογούμενος την Πέμπτη στη Βουλή και θα κληθεί από τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτήν την επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι από τις 6/2 όταν είδε το φως της δημοσιότητας η «επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ.» και την ίδια μέρα παραιτήθηκε ο Δ. Λιγνάδης έως και την συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής, «η κ. Μενδώνη μιλούσε γενικά και αόριστα για φήμες και τοξικό κλίμα κι ενώ υπήρχε στο τραπέζι μία συγκλονιστική, επώνυμη καταγγελία για βιασμό». Πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός δήλωνε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις 15/2, ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους» και πως «όλα άλλαξαν όταν ενημερώθηκε η κ. Μενδώνη ότι θα κατατεθεί μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα». Ο κ. Ηλιόπουλος ρώτησε ποιους «εξαπάτησε» ο κ. Λιγνάδης και αν «ήταν και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση;». Πρόσθεσε ότι η δήλωση του κ. Σκέρτσου ότι η κυβέρνηση ζήτησε από το Δημήτρη Λιγνάδη να παραιτηθεί, «σημαίνει ότι είτε η κ. Μενδώνη και ο κ. Ταραντίλης λένε ψέματα είτε ότι ψεύδεται ο κ. Σκέρτσος».

Σημείωσε ότι «δουλειά της υπουργού δεν ήταν να κάνει το ντετέκτιβ αλλά να βγει μπροστά από την αρχή, όταν υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία, να αναλάβει πρωτοβουλία και να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη». «Αντίθετα, η κ. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης για 20 μέρες προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση Λιγνάδη και ξέρουμε όλοι», είπε, υπογραμμίζοντας «ότι ειδικά σε εγκλήματα όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης, ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πολύτιμος για τη διεξαγωγή της έρευνας, χρόνος τον οποίο ο κατηγορούμενος μπορεί να εκμεταλλευτεί». Είπε ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη» και «για αυτό ακριβώς η κ. Μενδώνη ακύρωσε την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, για να διοριστεί εκεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος». Σχολίασε πως «το γεγονός ότι επί τόσες μέρες επιχειρήθηκε η συγκάλυψη της υπόθεσης, δείχνει την αλαζονική στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η δική του επιλογή».

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε τη σημασία του να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες «και για τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση και για τη δραστηριότητα που ενδεχομένως είχε ο κ. Λιγνάδης σε συγκεκριμένα σχολεία, να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι».



ΣΧΕΤΙΚΑ

Νέες προκλητικές τουρκικές NAVTEX - Ζητούν αποστρατικοποίηση 23 νησιών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.2026 - 20:13

Επιμέλεια τέκνων: Η ρύθμιση που αξιοποίησε η Όλγα Κεφαλογιάννη και η απάντηση της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.2026 - 20:12

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση ερμάριο- Άνοιξαν συρτάρια με τροχούς και κόφτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.2026 - 19:56

Καρυστιανού για νέο κόμμα: «Γίνεται ντόρος γιατί υπάρχει φόβος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.2026 - 15:12

Στην έκτακτη Σύνοδο κορυφής ο Πρωθυπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.01.2026 - 20:57

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Νέες προκλητικές τουρκικές NAVTEX - Ζητούν αποστρατικοποίηση 23 νησιών

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.2026 - 20:13

    Επιμέλεια τέκνων: Η ρύθμιση που αξιοποίησε η Όλγα Κεφαλογιάννη και η απάντηση της κυβέρνησης

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.2026 - 20:12

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση ερμάριο- Άνοιξαν συρτάρια με τροχούς και κόφτες

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.2026 - 19:56

    Καρυστιανού για νέο κόμμα: «Γίνεται ντόρος γιατί υπάρχει φόβος»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.01.2026 - 15:12

    Στην έκτακτη Σύνοδο κορυφής ο Πρωθυπουργός

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.01.2026 - 20:57

    Μετωπική στη Βουλή για τη σύσταση διακομματικής για τους αγρότες

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.01.2026 - 20:50

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Alpha news

    • Mεσημεριανό Δελτίο 24/01/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Mεσημεριανό Δελτίο 24/01/2026
    • Κινηματογραφικές ληστείες
      ΔΙΕΘΝΗ Κινηματογραφικές ληστείες
    • Το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο- Αποχκαιρετούν τον διάσημο σχεδιαστή μόδας
      ΔΙΕΘΝΗ Το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο- Αποχκαιρετούν τον διάσημο σχεδιαστή μόδας
    • Συνάντηση Μελόνι- Μερτς: Κοινή γραμμή απέναντι στον Τραμπ
      ΔΙΕΘΝΗ Συνάντηση Μελόνι- Μερτς: Κοινή γραμμή απέναντι στον Τραμπ
    • Νέες προκλητικές τουρκικές NAVTEX - Ζητούν αποστρατικοποίηση 23 νησιών
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέες προκλητικές τουρκικές NAVTEX - Ζητούν αποστρατικοποίηση 23 νησιών
    • Επιμέλεια τέκνων: Η ρύθμιση που αξιοποίησε η Όλγα Κεφαλογιάννη και η απάντηση της κυβέρνησης
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιμέλεια τέκνων: Η ρύθμιση που αξιοποίησε η Όλγα Κεφαλογιάννη και η απάντηση της κυβέρνησης
    • Μ. Καρυστιανού για το νέο κόμμα: "Γίνεται ντόρος γιατί υπάρχει φόβος"
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μ. Καρυστιανού για το νέο κόμμα: "Γίνεται ντόρος γιατί υπάρχει φόβος"
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026