- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κομισιόν: Επιπλέον 23,8 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τη στήριξη της διαχείρισης των συνόρων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα να διαθέσει επιπλέον 23,8 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, για τη στήριξη της διαχείρισης των συνόρων. Μέσω αυτού θα υποστηρίξει την ανάπτυξη συνοριοφυλάκων για τη βελτίωση της επιτήρησης των συνόρων, θα αντιμετωπίσει την ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη πρόσθετου προσωπικού.
Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης σήμερα 12,8 εκατομμύρια ευρώ για επιπλέον χρηματοδότηση στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για πρόσθετους συνοριοφύλακες που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στα νότια εξωτερικά σύνορά της.
Στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, η ΕΕ βοηθά τα κράτη μέλη στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, κατευθύνοντας τους πόρους που απαιτούνται για τη στήριξη των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 11/02/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Σκύλοι βοηθοί… οδοντίατρου για τους ασθενείς που φοβούνται
- ΔΙΕΘΝΗ Πεδίο μάχης ξανά τα Τίρανα – Αιματηρή διαδήλωση κατά του Ράμα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νοσηλεύεται ο Γ. Μαζωνάκης – Αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκτακτο δελτίο για καταιγίδες – Δύο διαδοχικές κακοκαιρίες σε 48 ώρες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαρρήκτης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω – Έκλεψε πάνω από 10 επιχειρήσεις σε λίγες ώρες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προφυλακίσεις για τη μαφία των τσιγαράδων – Απολογούνται «πρόεδρος» και «Πούτιν»