- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κομισιόν: Επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά στη Μόρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε άμεση απάντηση της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, η Δανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν προσφέρει εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, κιτ για το χειμώνα και υπνόσακους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λένερσιτς, δήλωσε ότι «η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και τους πρόσφυγες που πλήττονται. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που στέλνουν βοήθεια και θέτουν σε εφαρμογή την αλληλεγγύη της ΕΕ».
Η νέα υποστήριξη έρχεται μετά από αυτή που εστάλη από την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία από τον Απρίλιο, η οποία περιλαμβάνει μονάδες στέγασης, υπνόσακους, στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, είδη μπάνιου, τέσσερα ιατρικά εμπορευματοκιβώτια και έναν ιατρικό σταθμό. Επιπλέον, απαντώντας σε προηγούμενο αίτημα για βοήθεια από την ΕΕ στις αρχές Μαρτίου, 17 μέλη και συμμετέχοντα κράτη προσέφεραν περισσότερα από 90.000 είδη στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.
Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ελληνικές αρχές για να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διευκολύνει την παροχή βοήθειας.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 12/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Εκρηκτική" ακρόαση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με νέες τορπίλες το Πολεμικό Ναυτικό- Βολή από υποβρύχιο
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Αναζητούν γυναίκα που τράπηκε σε φυγή- Έκλεψε βάρκα και έπεσε σε γέφυρα
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Έκρηξη στο Σαν Φρανσίσκο ισοπέδωσε σπίτι
- ΔΙΕΘΝΗ Πανάκριβα τα είδη πρώτης ανάγκης στην Τουρκία- Ταξιδεύουν στην Ελλάδα για φθηνότερες αγορές
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισαγγελικός κόλαφος για Χρυσή Αυγή- «Ναζιστικό κόμμα»