- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μακρόν: Η Γαλλία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αν. Μεσόγειο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν για να υπάρξει διάλογος μεταξύ των γειτονικών χωρών και συμμάχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ. «Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο Πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 24/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η συναυλία του Κ. Αργυρού στο Λονδίνο- Απόψε στις 22:00 στον ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η μορφή της Μαρίας Κάλλας στην "Καλαμάτα"- Βραβευμένη τοιχογραφία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»: Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης στο πλευρό των μικρών ηρώων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα έθιμα των Χριστουγέννων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί- Απόδραση εκδρομέων στον Παλαιό Παντελεήμονα
- ΥΓΕΙΑ Σε έξαρση οι ιώσεις- Γονείς σε επιφυλακή για τις Γιορτές