- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΣΥΡΙΖΑ: Τραγική για τη χώρα η ολιγωρία του κ. Μητσοτάκη- Με 8 μήνες καθυστέρηση ζητά κυρώσεις προς την Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Έστω και τώρα, να σοβαρευτεί και να επανέλθει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική», καλεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας «τραγική για τη χώρα» την «ολιγωρία» του κ. Μητσοτάκη.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «εδώ και 8 μήνες ζητάμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να διεκδικήσει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που εξασφάλισε η Ελλάδα με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Ιούνιο του 2019, και να πρωτοστατήσει στον ευρωτουρκικό διάλογο». Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ζητούσε «μετά την υπογραφή του παράνομου μνημονίου Τουρκίας -Σάρατζ, μετά την κατάθεση τουρκικού χάρτη συντεταγμένων στον ΟΗΕ, μετά τις ανακοινώσεις για εξορύξεις έξω από την Κρήτη τον Σεπτέμβριο και μετά την κατάφωρη παραβίαση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, που οδήγησε στην επικίνδυνη εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο».
Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις διεκδίκησε, όχι μόνο αποδέχθηκε την εξαίρεσή της από τη Διαδικασία του Βερολίνου για τη Λιβύη, όχι μόνο αποδέχθηκε να μείνει εκτός της τηλεδιάσκεψης Γερμανίας-Γαλλίας-Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο, αλλά κατάργησε και τους διμερείς διαύλους με τη γείτονα για μήνες». Προσθέτει ότι την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση «όχι μόνο υιοθέτησε το δόγμα του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου, το οποίο απέτυχε παταγωδώς όπως φάνηκε από τη στάση των ΗΠΑ, αλλά υπερηφανεύεται και από πάνω ότι κατάργησε την πολιτική άσκησης και απειλής βέτο που είχε η Ελλάδα στην ΕΕ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η "διπλωματία της ενημέρωσης και του δεδομένου συμμάχου", του κ. Μητσοτάκη, έχει κοστίσει πολλά στη χώρα» και πως «τώρα που θυμήθηκε τις κυρώσεις, είναι πολύ αργά». «Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνέβαλε στην προκλητική απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος», επισημαίνει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Λουξεμβούργου επιβεβαιώθηκε κατά την συνάντηση του ΠτΔ Κ. Τασούλα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λουξεμβούργου Κ. Βιζελέρ, στο Προεδρικό Μέγαρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πρόγραμμα SAFE στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια στις Βρυξέλλες με τον γενικό διευθυντή Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος της ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 241125
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άρπαζε λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικο κλίμα – Φωτίστηκε η Βαρκελώνη
- ΔΙΕΘΝΗ Τόκιο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – Ένας νεκρός 10 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο και διαβουλεύσεις για το σχέδιο Τραμπ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σήμερα η καταβολή των 250 ευρώ σε συνταξιούχους
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα βιβλιοπωλεία η «Ιθάκη» του Τσίπρα