- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μ. Βαρβιτσιώτης: Με τον εκτροχιασμό Ερντογάν η Τουρκία οδηγείται σε διεθνή απομόνωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ο εκτροχιασμός Ερντογάν φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με όλον τον κόσμο. Εφόσον θέλει να βαδίσει σε νεοοθωμανικούς δρόμους, να ξέρει ότι θα βρεθεί πολύ μακριά από την Ευρώπη και σε διεθνή απομόνωση». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως η Τουρκία δεν σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και δεν είναι μία χώρα που έχει ρίξει άγκυρα στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, άλλα μάλλον έχει σηκώσει πανιά για να πάει σε άλλους δρόμους. Πρόσθεσε πως με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν δεν σέβεται το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης και δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει σε «ένα νεοοθωμανικό όνειρο».
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μάς πληγώνει ως ορθόδοξους χριστιανούς.
Τέλος, υπογράμμισε πως είναι ένα θέμα που αφορά την Τουρκία και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 3/2/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ "Προεκλογικά" μηνύματα- Αντιδράσεις για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ουάσιγκτον ο Νίκος Δένδιας- Θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολέμου των ΗΠΑ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μειωμένος ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα- Αιτήσεις έως 16 Φεβρουαρίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο- Κόντρα με μηνύσεις
- ΔΙΕΘΝΗ Τελεσίγραφα στην Τεχεράνη- Μπρα ντε φερ με τον Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Κατέβηκε ο στρατός στην Ιαπωνία- Πάνω από τέσσερα μέτρα το χιόνι