- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μ. Βαρβιτσιώτης: Με τον εκτροχιασμό Ερντογάν η Τουρκία οδηγείται σε διεθνή απομόνωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ο εκτροχιασμός Ερντογάν φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με όλον τον κόσμο. Εφόσον θέλει να βαδίσει σε νεοοθωμανικούς δρόμους, να ξέρει ότι θα βρεθεί πολύ μακριά από την Ευρώπη και σε διεθνή απομόνωση». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως η Τουρκία δεν σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και δεν είναι μία χώρα που έχει ρίξει άγκυρα στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, άλλα μάλλον έχει σηκώσει πανιά για να πάει σε άλλους δρόμους. Πρόσθεσε πως με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν δεν σέβεται το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης και δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει σε «ένα νεοοθωμανικό όνειρο».
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μάς πληγώνει ως ορθόδοξους χριστιανούς.
Τέλος, υπογράμμισε πως είναι ένα θέμα που αφορά την Τουρκία και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 29/01/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Κολομβία – Συντριβή αεροσκάφους
- ΔΙΕΘΝΗ Αστυνομικός – σωτήρας στην Καλιφόρνια έσωσε μωρό από πνιγμό
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη φρεγάτα «Κίμων» η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας – συναντήθηκε με το Νίκο Δένδια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκτακτο δελτίο για την καταιγίδα «Κριστίν» - Ισχυρές βροχές – Θυελλώδεις άνεμοι
- ΔΙΕΘΝΗ Σαρώνει τη Μεσόγειο η καταιγίδα "Κριστίν"- 4 νεκροί στην Πορτογαλία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προφυλακίστηκε ο 46χρονος – Μετά τη μητέρα του σκότωσε και τον πατέρα του