• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ε. Αχτσιογλου: Με τετοιες πολιτικες θα βρουμε μπροστα μας κυμα ανεργων και εργαζομενων φτωχων

Έ. Αχτσιόγλου: Με τέτοιες πολιτικές θα βρούμε μπροστά μας κύμα ανέργων και εργαζομένων φτωχών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.03.2020 - 14:27

«Η χώρα περνάει μία πολύ μεγάλη υγειονομική κρίση, στην παρούσα φάση προέχει όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλείς και υγιείς. Ο δικός μας ρόλος δεν είναι να κάνουμε μία βολική αντιπολίτευση ή να κερδοσκοπήσουμε πολιτικά. Όμως, στα εργασιακά γίνονται παρεμβάσεις στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτές που έχει ανάγκη η κοινωνία».

Αυτά τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, προσθέτοντας ειδικότερα ότι οι επιλογές του υπουργείου Εργασίας «οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και σε συρρίκνωση του μισθού των εργαζομένων». Σημείωσε πως «αν συνεχιστούν θα βρεθούμε την επόμενη μέρα με ένα κύμα ανέργων και εργαζομένων φτωχών» και αυτό «θα συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας και η κρίση θα είναι βαθύτερη». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επιβολή ενός νέου καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας, όπου πρακτικά οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα αν είναι κερδοφόρες ή αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μπορούν να βάλουν το προσωπικό τους να δουλεύει εναλλάξ μισό-μισό κάθε εβδομάδα, με 50% μείωση του μισθού για έξι μήνες, χωρίς καμία προϋπόθεση».

Ανέφερε ότι επειδή οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή έχουν τεράστια μείωση τζίρου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, πρέπει το κράτος να καλύψει πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων και να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τους εργαζόμενους την επόμενη μέρα με τους ίδιους μισθούς και τις ίδιες συμβάσεις εργασίας. Τόνισε ότι υπάρχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες: το σύμφωνο σταθερότητας δεν ισχύει, ο στόχος 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος δεν υφίσταται, οι δαπάνες για τον κορονοϊό εξαιρούνται και η ρευστότητα στα δημόσια οικονομικά είναι ενισχυμένη, υπάρχει και το μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρούσα φάση.

Πριν από λίγες μέρες, είπε, 300 άνθρωποι απολύθηκαν με ένα SMS στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επισημαίνοντας ότι «άνθρωποι απολύονται καθημερινά και δεν ξέρουν τι θα βρουν την επόμενη μέρα», ότι συμψηφίζονται οι τακτικές άδειες με τις ημέρες μη εργασίας και πως οι εποχιακά εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι στον αέρα.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η λογική “βλέποντας και κάνοντας” της κυβέρνησης είναι λάθος και δεν βοηθάει την οικονομία». Υποστήριξε ότι το κρίσιμο είναι να ληφθεί προληπτικά ένα σύνολο οριζόντιων μέτρων, δαπανών και εγγυοδοσίας προς τις επιχειρήσεις, για να μπορέσει να στηριχτεί η οικονομία και να μην βρεθούμε σε μία παρατεταμένη ύφεση. «Το να έχουν οι εργαζόμενοι αγοραστική δύναμη την επόμενη μέρα, να μπορούν να καταναλώσουν, θα είναι πάρα πολύ κρίσιμο για να στηριχτούν και οι επιχειρήσεις, είναι ζήτημα συνολικής ισορροπίας της οικονομίας», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ      





ΣΧΕΤΙΚΑ

Κατάθεση Σκέρτσου στην εξεταστική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 21:02

Ένταση στην κατάθεση Γ. Μυλωνάκη στην εξεταστική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 21:00

Στον αέρα ο διάλογος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 20:07

Πολιτική θύελλα για το «τεχνικό λάθος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 20:04

Εκτός Ευρω-ομάδας ΣΥΡΙΖΑ και προς διαγραφή ο Νίκκος Παππάς μετά από μήνυση εναντίον του για ξυλοδαρμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 19:57

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Κατάθεση Σκέρτσου στην εξεταστική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 21:02

    Ένταση στην κατάθεση Γ. Μυλωνάκη στην εξεταστική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 21:00

    Στον αέρα ο διάλογος

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 20:07

    Πολιτική θύελλα για το «τεχνικό λάθος»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 20:04

    Εκτός Ευρω-ομάδας ΣΥΡΙΖΑ και προς διαγραφή ο Νίκκος Παππάς μετά από μήνυση εναντίον του για ξυλοδαρμό

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 19:57

    ΥΠΕΞ: "Η συνταγματική σας ονομασία είναι Β. Μακεδονία- Προσπάθεια παραχάραξης-αλλοίωσης της Συμφωνίας δεν γίνεται αποδεκτή"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 16:51

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ένταση στην κατάθεση Γ. Μυλωνάκη στην εξεταστική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 21:00

    Κατάθεση Σκέρτσου στην εξεταστική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.12.2025 - 21:02

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 17/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 17/12/2025
    • Ο καιρός την Πέμπτη 18/12/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 18/12/2025
    • Ιερέας DJ
      ΔΙΕΘΝΗ Ιερέας DJ
    • Πέμπτη σεζόν για το «Emily in Paris» - Πρεμιέρα στο Παρίσι
      ΔΙΕΘΝΗ Πέμπτη σεζόν για το «Emily in Paris» - Πρεμιέρα στο Παρίσι
    • Κάθε χρόνο στην κορυφή
      ΔΙΕΘΝΗ Κάθε χρόνο στην κορυφή
    •  Ιταλικά ΜΜΕ: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι
      ΔΙΕΘΝΗ Ιταλικά ΜΜΕ: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι
    • Έντονη αντίδραση των συλλόγων «Θάνος Αξαρλιάν» και «Ως εδώ» για τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έντονη αντίδραση των συλλόγων «Θάνος Αξαρλιάν» και «Ως εδώ» για τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025