- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ν.Μηταράκης: Κάθε σημαντική ενέργεια είναι σε ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το υπουργείο προχωράει κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά, χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».
Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι το πάγωμα της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης». Όπως είπε, η συναινετική συζήτηση που έγινε χτες στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον οδήγησε στην απόφαση να παγώσει για λίγες ημέρες την επίταξη και συμπλήρωσε: «ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».
Ο υπουργός Μετανάστευσης επανέλαβε ότι τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά θα κλείσουν και θα στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους δήμους για τη συγκρότηση επιτροπής που θα χειριστεί τις διαδικασίες για το κλείσιμό τους και την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 24/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η συναυλία του Κ. Αργυρού στο Λονδίνο- Απόψε στις 22:00 στον ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η μορφή της Μαρίας Κάλλας στην "Καλαμάτα"- Βραβευμένη τοιχογραφία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»: Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης στο πλευρό των μικρών ηρώων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα έθιμα των Χριστουγέννων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί- Απόδραση εκδρομέων στον Παλαιό Παντελεήμονα
- ΥΓΕΙΑ Σε έξαρση οι ιώσεις- Γονείς σε επιφυλακή για τις Γιορτές