• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Συμμετοχη Δενδια-Παναγιωτοπουλου στην 56η Διασκεψη του Μοναχου για την Ασφαλεια

Συμμετοχή Δένδια-Παναγιωτόπουλου στην 56η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.02.2020 - 09:58

Κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση Ναβάλνι ζητά το Βερολίνο

Στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας μετατρέπεται από σήμερα ως την Κυριακή το Μόναχο, όπου διεξάγεται η 56η Διάσκεψη για την Ασφάλεια (MSC), με την συμμετοχή περισσότερων από 500 αξιωματούχων από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περίπου 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η «φθίνουσα αντίληψη της έννοιας της ‘Δύσης’» («Westlessness»), ενώ θα συζητηθούν ακόμη ανοιχτές διενέξεις, θέματα κυβερνοασφάλειας και δημόσιας υγείας.

Την έναρξη της Διάσκεψης θα κηρύξει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, της Κίνας Γουάνγκ Γι, του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, της Ιαπωνίας Τοσιμίτσου Μοτέγκι και της Ινδίας Σουμπραχμανγιάμ Γιαϊσανκάρ, οι αμερικανοί υπουργοί Άμυνας και Ενέργειας Μαρκ Έσπερ και Νταν Μπρουϊγιέτ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά και ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Το αμερικανικό Κογκρέσο θα συμμετάσχει στην Διάσκεψη με πολυάριθμη αποστολή, επικεφαλής της οποίας θα είναι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, η οποία θα συμμετάσχει σήμερα σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παρών θα είναι και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνι.

Εν μέσω της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα, στο Μόναχο για την Διάσκεψη θα δώσει το παρών επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Την Κυριακή, μετά τη λήξη της Διάσκεψης, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας έχει συγκαλέσει την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη. Από την γερμανική κυβέρνηση ωστόσο έχει διευκρινιστεί ότι η συνάντηση δεν εντάσσεται υπό καμία έννοια στο πρόγραμμα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα την Ασφάλεια στα Βαλκάνια, ενώ στο περιθώριο της Διάσκεψης θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Βόρεια Μακεδονία, το Κουβέιτ και την Λιθουανία, καθώς και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Θα συναντηθεί επίσης με την Συμπρόεδρο των γερμανών Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γιόχαν Βάντεπουλ. Στο πλαίσιο, ακόμη, συνάντησης του κ. Δένδια με τον ομόλογό του από την Μογγολία πρόκειται να υπογραφούν Μνημόνια Συνεργασίας για τον τουρισμό και την άρση των θεωρήσεων εισόδου.

Κατά την διάρκεια της Διάσκεψης το κέντρο του Μονάχου προβλέπεται πως θα είναι απροσπέλαστο, καθώς, πέρα από τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τον αποκλεισμό τομέων της πόλης, προγραμματίζεται να γίνουν διαδηλώσεις εναντίον του ΝΑΤΟ καθώς και των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Επί ποδός έχουν τεθεί περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων μικρών ιδιωτικών αεροσκαφών, αλλά και drones.





ΣΧΕΤΙΚΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 21:59

Βουλή: ρυθμιστικό πλαίσιο για το σύνολο της αλυσίδας του διοξειδίου του άνθρακα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 21:41

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Τα θέματα με την Τουρκία τα χειριζόμαστε διμερώς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 21:23

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας- Βαρόμετρο η παρουσίαση της "Ιθάκης"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 20:13

Εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας: Τουρκικά ΜΜΕ σε νευρική κρίση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 20:12

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Συνεδριάζει την Τετάρτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 21:59

    Βουλή: ρυθμιστικό πλαίσιο για το σύνολο της αλυσίδας του διοξειδίου του άνθρακα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 21:41

    Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Τα θέματα με την Τουρκία τα χειριζόμαστε διμερώς

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 21:23

    Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας- Βαρόμετρο η παρουσίαση της "Ιθάκης"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 20:13

    Εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας: Τουρκικά ΜΜΕ σε νευρική κρίση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 20:12

    Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Στο μαύρο χρήμα για τα τυχερά λαχεία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 19:54

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Στη δικαιοσύνη και στην Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι καταθέσεις Σεμερτίδου, Στρατάκη, Μαγειρία που κέρδισαν σε τυχερά παίγνια

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 15:39

    Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται τελωνεία και λιμάνια- Καμία διάθεση βίας από την ΕΛ.ΑΣ.

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 15:46

    Γεωργιάδης: Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην παραγωγή φαρμάκων και στην προστασία των νέων από καπνό και αλκοόλ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 16:02

    Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Τα θέματα με την Τουρκία τα χειριζόμαστε διμερώς

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2025 - 21:23

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 2/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 2/12/2025
    • ALPHA: Η σταθερή δύναμη της τηλεθέασης- Πρώτος τον Νοέμβριο, πρώτος στη χρονιά, πρώτο τη σεζόν
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ ALPHA: Η σταθερή δύναμη της τηλεθέασης- Πρώτος τον Νοέμβριο, πρώτος στη χρονιά, πρώτο τη σεζόν
    • Η Μόνικα Μπελούτσι στο θέατρο "ΠΑΛΛΑΣ"- Συζήτηση για τη Μαρία Κάλλας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Μόνικα Μπελούτσι στο θέατρο "ΠΑΛΛΑΣ"- Συζήτηση για τη Μαρία Κάλλας
    • Κινηματογραφικά βραβεία Gotham- Διάσημοι στο κόκκινο χαλί
      ΔΙΕΘΝΗ Κινηματογραφικά βραβεία Gotham- Διάσημοι στο κόκκινο χαλί
    • Σόου στη Φινλανδία- "Χέβι Μέταλ" ο πρέσβης της Ταιβάν
      ΔΙΕΘΝΗ Σόου στη Φινλανδία- "Χέβι Μέταλ" ο πρέσβης της Ταιβάν
    • Παρουσίαση  του βιβλίου των Στ. Θεοδωράκη- Α. Βουρβούλια- "14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας"
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρουσίαση του βιβλίου των Στ. Θεοδωράκη- Α. Βουρβούλια- "14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας"
    • Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας- Βαρόμετρο η παρουσίαση της "Ιθάκης"
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας- Βαρόμετρο η παρουσίαση της "Ιθάκης"
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025