• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Συναντηση Κυρ. Μητσοτακη-Τ. Ερντογαν την Τεταρτη στο Λονδινο

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-Τ. Ερντογάν την Τετάρτη στο Λονδίνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2019 - 12:27

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει αύριο (Τετάρτη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Στη συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Λονδίνου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το θέμα των τουρκικών προκλήσεων.
Όπως ο ίδιος προανήγγειλε, θα αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις και θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση. «Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη, όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το Διεθνές Δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας». Ο πρωθυπουργός έχει, ήδη, διαμηνύσει ότι η Ελλάδα «ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, αύριο 4 Δεκεμβρίου 2019 (14:30 μμ ώρα Λονδίνου), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε συνεργάτες του ο πρωθυπουργός τόνισε: «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Σε ό,τι αφορά στην ουσία του ζητήματος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι θέσεις της Ελλάδας είναι ξεκάθαρες: «Η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών -όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο- με τεχνάσματα όπως άκυρα διμερή μνημόνια, δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα. Δεν μπορεί δηλαδή να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι εδραιωμένα στο Διεθνές Δίκαιο και, ειδικότερα, στο Δίκαιο της Θάλασσας» τόνισαν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συντονίζει ήδη μια σειρά δράσεων που απαντούν έμπρακτα στις τουρκικές προκλήσεις.

Όπως υπογραμμίζουν, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη στις 26/11, και στον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, από τον οποίο ζήτησε τη στήριξη της Γαλλίας.

Επίσης, στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών που συμμετείχαν στη διάσκεψη για το κλίμα, στη Μαδρίτη, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε χθες στις έρευνες που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, κατήγγειλε τις ενέργειες της Τουρκίας και ζήτησε τη στήριξη της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι τουρκικές κινήσεις της υπονομεύουν τις πολιτικές αξιοποίησης νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου από την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Αίγυπτο (1.11) και συμφώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του να επιταχυνθούν οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης,ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα στο Υπουργείο Εξωτερικών (28/11) προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. Στο ΥΠΕΞ κλήθηκε (29/11) και ο πρέσβης της Λιβύης από τον οποίο ζητήθηκε να γνωστοποιήσει άμεσα το περιεχόμενο του μνημονίου, ειδάλλως θα ληφθεί απόφαση απέλασής του.

Ταυτόχρονα, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ ενημέρωσε την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι για την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας έθεσε το θέμα στο πλαίσιο του Coreper.
Τέλος, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.





ΣΧΕΤΙΚΑ

Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Αττική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 21:15

Κάλαντα και ευχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 19:58

Μπλόκα και ανατιμήσεις – Οι τελευταίες κόντρες της χρονιάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 19:57

Νέο κάλεσμα διαλόγου πριν από το σχέδιο Β΄- «Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές»  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 19:11

Κ. Τσιάρας: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δική της ευθύνη, η κοινωνία αναμένει από τους αγρότες να πράξουν το ίδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 15:27

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Αττική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 21:15

    Κάλαντα και ευχές

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 19:58

    Μπλόκα και ανατιμήσεις – Οι τελευταίες κόντρες της χρονιάς

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 19:57

    Νέο κάλεσμα διαλόγου πριν από το σχέδιο Β΄- «Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές»  

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 19:11

    Κ. Τσιάρας: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δική της ευθύνη, η κοινωνία αναμένει από τους αγρότες να πράξουν το ίδιο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 15:27

    Κυρ. Βελόπουλος: Το 2026 θα είναι μία δύσκολη χρονιά και ίσως έτος εκλογών

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 15:05

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Μπλόκα και ανατιμήσεις – Οι τελευταίες κόντρες της χρονιάς

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 19:57

    Κάλαντα και ευχές

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 19:58

    Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Αττική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.12.2025 - 21:15

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 31/12/32025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 31/12/32025
    • Χιουμοριστικό αντίο στο 2025
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χιουμοριστικό αντίο στο 2025
    • Ριψοκίνδυνοι επισκέπτες στη Χαβάη – Μια ανάσα από τη λάβα
      ΔΙΕΘΝΗ Ριψοκίνδυνοι επισκέπτες στη Χαβάη – Μια ανάσα από τη λάβα
    • Ελληνικά κάλαντα – ευχές από την ομογένεια
      ΔΙΕΘΝΗ Ελληνικά κάλαντα – ευχές από την ομογένεια
    • Κάλαντα και ευχές
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κάλαντα και ευχές
    • Μπλόκα και ανατιμήσεις – Οι τελευταίες κόντρες της χρονιάς
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπλόκα και ανατιμήσεις – Οι τελευταίες κόντρες της χρονιάς
    • «Ραλίστες» με νοικιασμένο super car με 250 χλμ. στο Χαϊδάρι  
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ραλίστες» με νοικιασμένο super car με 250 χλμ. στο Χαϊδάρι  
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026