- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την καταδίκη της Ελλάδας - η οποία συντάσσεται πλήρως με τη θέση της ΕΕ- για τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και καλεί την Τουρκία να θέσει τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΑ Συρία. Υπογραμμίζει δε, αφενός ότι η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία και αφετέρου ότι βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα.
Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι αυτές "οι επιχειρήσεις αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης". Όπως επίσης ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αποτελούν, οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, που ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΥΠΑΑΤ: Πενήντα εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για αποζημιώσεις και απώλεια εισοδήματος και σε περιφέρειες για λειτουργικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 4/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ "Χριστούγεννα" στη Νέα Υόρκη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αθήνα- Πύργος σε 2 ώρες και 45 λεπτά- Παραδόθηκαν τα τελευταία 10 χλμ του αυτοκινητόδρομου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τουρκικός χαβάς για τα νησιά- Νέος πόλεμος δηλώσεων
- ΔΙΕΘΝΗ Ομαδικοί γάμοι στη Γάζα- Μήνυμα ελπίδας στα συντρίμμια
- ΔΙΕΘΝΗ "Σιβηρία" οι ΗΠΑ από τη φονική κακοκαιρία