• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Δομνα Μιχαηλιδου: Δεν κλεινει καμια δομη παιδικης προστασιας

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν κλείνει καμία δομή παιδικής προστασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.05.2022 - 11:39

Χωρίς κρούσματα οι δομές ηλικιωμένων που έχουν ήδη ελεγχθεί
«Καμία δομή παιδικής προστασίας δεν κλείνει, καμία όμως δεν θα μείνει χωρίς κανόνες», δήλωσε  η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τη συνάντηση που είχε με φορείς παιδικής προστασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε η σημασία θέσπισης κοινού ρυθμιστικού πλαισίου για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας Ιδιωτικού Δικαίου (ΜοΠΠ), που ορίζει αυστηρές προδιαγραφές και σαφή κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου, η υπουργική απόφαση επιδιώκει δύο κύριους σκοπούς: πρώτον, τη ρύθμιση της λειτουργίας, της στελέχωσης, των κτιριακών προδιαγραφών, του ελέγχου και των εν συνόλω παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε η φροντίδα των παιδιών εντός δομών να είναι η βέλτιστη δυνατή· και δεύτερον, η λειτουργία των δομών να είναι προσανατολισμένη στον σκοπό της εύρεσης κατάλληλης οικογένειας για κάθε παιδί.

Ακόμη, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το τελικό περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης που ορίζει τις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των ΜοΠΠ από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διαμορφώθηκε μετά τη δημόσια διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν οι φορείς παιδικής προστασίας.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όλες οι απόψεις που κατατέθηκαν αξιολογήθηκαν και πολλές από αυτές υιοθετήθηκαν, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών, η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στα παιδιά, η σωστή στελέχωσή τους με κατάλληλο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φροντιστές, κ.ά.) και η ταχύτερη δυνατή αποϊδρυματοποίηση όλων των παιδιών.

Η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε ότι για όλες τις δομές προβλέπεται μεταβατική περίοδος ενός έτους, ώστε να καταφέρουν να προσαρμοστούν στις προϋποθέσεις λειτουργίας που ορίζονται και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα στηρίξει κάθε προσπάθειά τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Δικτύου Πιστοποιημένων Φορέων Παρόχων Υπηρεσιών στα Άτομα με Αναπηρία Γιώργος Παπαδάκης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μεταβατικό στάδιο προσαρμογής.

Η Ειδική Παιδικής Προστασίας στο γραφείο της Unicef στην Ελλάδα Μαριέλλα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι για την Unicef, το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι σημαντικό βήμα και δικλείδα ασφάλειας για την προστασία των παιδιών τα οποία παραμένουν στην ιδρυματική φροντίδα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του συστήματος παιδικής προστασίας. «Ο στόχος είναι η αποϊδρυματοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαριέλλα Μιχαηλίδου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Μοσχολιός χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη θέσπιση ενιαίου πλαισίου προδιαγραφών για τις ΜοΠΠ που λειτουργούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και να εξασφαλίζεται αξιοπρεπής διαβίωση όχι μόνο στα παιδιά με αναπηρία, αλλά και σε όλα τα παιδιά που διαβιούν σε αυτά τα ιδρύματα». Ο κ. Μοσχολιός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συμπεριληπτική αντιμετώπιση, εξηγώντας ότι τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου πρέπει να διέπονται από τους ίδιους κανόνες.

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Άννα Ευθυμίου: Η στήριξη της οικογένειας βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 21:41

Σδούκου: Η παρουσία της Chevron στην Ελλάδα δεν έχει μόνο επενδυτική αλλά και γεωπολιτική σημασία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 21:32

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 20:16

Εξαγγελίες ΔΕΘ: Εντείνεται η πολιτική κόντρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 20:15

Κατατέθηκε το ν/σ για την ενίσχυση των υπηρεσιών των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 16:39

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Άννα Ευθυμίου: Η στήριξη της οικογένειας βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 21:41

    Σδούκου: Η παρουσία της Chevron στην Ελλάδα δεν έχει μόνο επενδυτική αλλά και γεωπολιτική σημασία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 21:32

    Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 20:16

    Εξαγγελίες ΔΕΘ: Εντείνεται η πολιτική κόντρα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 20:15

    Κατατέθηκε το ν/σ για την ενίσχυση των υπηρεσιών των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 16:39

    Στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ο Γ. Φλωρίδης

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.09.2025 - 15:54

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 13/9/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 13/9/2025
    • "Άγιος Έρωτας" για δεύτερη χρονιά στον ALPHA- Γυρίσματα στο Γαλαξίδι για τα νέα επεισόδια
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Άγιος Έρωτας" για δεύτερη χρονιά στον ALPHA- Γυρίσματα στο Γαλαξίδι για τα νέα επεισόδια
    • Ινδία: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος πιστών- Οκτώ νεκροί
      ΔΙΕΘΝΗ Ινδία: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος πιστών- Οκτώ νεκροί
    • Καλιφόρνια: Εισβολή κουκουλοφόρων σε κοσμηματοπωλείο
      ΔΙΕΘΝΗ Καλιφόρνια: Εισβολή κουκουλοφόρων σε κοσμηματοπωλείο
    • Οδοιπορικό του ALPHA στην Κίνα- Η νέα γενιά "παντρεύει" πολιτισμό και καινοτομία
      ΔΙΕΘΝΗ Οδοιπορικό του ALPHA στην Κίνα- Η νέα γενιά "παντρεύει" πολιτισμό και καινοτομία
    • Έρευνα για αντιπαράθεση στο λιμάνι της Αρκίτσας- Παρέμβαση Βασ. Κικίλια
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρευνα για αντιπαράθεση στο λιμάνι της Αρκίτσας- Παρέμβαση Βασ. Κικίλια
    • Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025