- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Επιστροφές φόρων, τώρα και χωρίς επίσκεψη στην οικεία Δ.Ο.Υ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υποχρεωτική για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου, είναι η δήλωση στο TAXISnet της ΑΑΔΕ, του IBAN που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων. Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 458/14.02.2020).
Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι για την επιστροφή φόρων σε λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα χρειάζεται η επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. για να δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα καταβληθεί ο προς επιστροφή φόρος.
Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν το ΤΑΧΙSnet και για μεταβολές του δηλωθέντος ΙΒΑΝ.
Διευκρινίζεται ότι όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου. Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού, επαληθεύεται με αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 10/02/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνταγματική αναθεώρηση- Πολιτική σύγκρουση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αύριο η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Τ. Ερντογάν – Με χαμηλές προσδοκίες στην Άγκυρα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνελήφθη 20χρονος για δύο εμπρησμούς- Επιθέσεις οπαδών σε σπίτια στον Άγιο Δημήτριο
- ΔΙΕΘΝΗ Πολεμικές προετοιμασίες στο Ιράν- Περιμένουν αμερικανικό χτύπημα
- ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακή καταδίωξη στο Λος Άντζελες- «Πέταξε» το φορτηγό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ασυνείδητος οδηγός στα Χανιά – Παράσυρση και εγκατάλειψη