- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Απάντηση Χουλιαράκης σε Στουρνάρα: 4,1% του ΑΕΠ το πλεόνασμα για το 2019
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιπλέον, ο αν. υπουργός ζητά από τον κεντρικό τραπεζίτη να διευκρινίσει το πώς οδηγήθηκε στα σχετικά συμπεράσματα.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του αν. υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη:
«Σε συνέχεια των δηλώσεων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών του 2019, έχω την υποχρέωση να επισημάνω τα εξής:
1. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει πως το κατά πρόγραμμα πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό περιθώριο. Η πρόβλεψη αυτή, αποτυπώνεται στον πίνακα 4 του Προγράμματος Σταθερότητας, όπως κατατέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Απριλίου.
2. Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, αλλά και τη συμβολή σε ένα νηφάλιο διάλογο, είναι, νομίζω, απαραίτητο να διευκρινισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, αν τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται, αφορούν το σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης – στη βάση του οποίου άλλωστε υπολογίζεται το πρωτογενές αποτέλεσμα – ή απλώς τον κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και αν είναι εκπεφρασμένα σε ταμειακή ή δημοσιονομική βάση», καταλήγει ο Γ. Χουλιαράκης.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 11/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" - Αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Ξυλούρη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Φωτιές» από το εμπιστευτικό έγγραφο – Στα ύψη η πολιτική σύγκρουση
- ΔΙΕΘΝΗ 6 νεκροί στην Ελβετία – Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε λεωφορείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δίκη Χρυσής Αυγής – Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύλληψη 29χρονου στα Ιωάννινα- Παρίστανε τον μοναχό και τον αστυνομικό
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία- Νεκρή 50χρονη από δεκάδες μαχαιριές