- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν άνοδο περίπου 1% σήμερα, ενισχυμένες από τις μειώσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας, αν και η άνοδος είναι επιφυλακτική λόγω της αύξησης της παραγωγής των ΗΠΑ και εν αναμονή του αποτελέσματος των εμπορικών συζητήσεων ΗΠΑ- Κίνας.
Η τιμή του μπρεντ σημείωνε κέρδη 61 σεντς στα 62,12 δολάρια το βαρέλι στις 11.50 (ώρα Ελλάδας) και η τιμή του αμερικανικού αργού 54 σεντς στα 52,95 δολάρια. Το γεγονός ότι παραμένει κλειστός ο αγωγός Keystone που μεταφέρει καναδικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ βοήθησε, επίσης, στην αύξηση της τιμής του αμερικανικού αργού, δήλωναν έμποροι.
Αναλυτές ανέφεραν ότι οι αγορές γίνονται πιο "σφιχτές", λόγω των εκούσιων περικοπών παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ και από συμμάχους τους, όπως η Ρωσία, καθώς και των κυρώσεων των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και το Ιράν, που είναι μέλη του ΟΠΕΚ. Η Σαουδική Αραβία, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου και ντε φάκτο ο ηγέτης του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου σε σχεδόν 9,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο, περίπου μισό εκατ. βαρέλια λιγότερο από ό,τι είχε αρχικά δεσμευθεί.
Στο ραντάρ των επενδυτών είναι και οι ελπίδες που έχουν εκφράσει Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι ότι ένας νέος γύρος συζητήσεων, που άρχισε στο Πεκίνο τη Δευτέρα, θα τους φέρει πιο κοντά στην εκτόνωση του εδώ και μήνες εμπορικού πολέμου τους.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 9/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά με μαχαίρια και χειροβομβίδες- λήστευαν διανομείς στον Πειραιά
- ΔΙΕΘΝΗ Στο εδώλιο ο Εκρέμ Ιμάμογλου- Αντιμέτωπος με 2.300 χρόνια φυλάκισης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισαγγελικός κόλαφος στη δίκη της Χρυσής Αυγής- Ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα ελαφρυντικών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα στην εθνική οδό- Δυο τραυματίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά την έκλεψε και την έσυρε με το αυτοκίνητο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σεσημασμένος Σουδανός με χειροπέδες- Δεν μπορούν να τον απελάσουν: Το σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη