- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κόκκινα δάνεια: Κίνδυνος ανακεφαλαιοποίησης αν δεν ρυθμιστούν, λέει ο Δραγασάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια», είπε ο Δραγασάκης στη Βουλή και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε «οδηγός», γι’ αυτό και χρειαζόταν μεγάλη προσοχή, ώστε να μην απαιτήσουν οι τράπεζες νέα κεφάλαια που θα επιβάρυναν τον Έλληνα φορολογούμενο.
Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (π.ν.π.) για την παράταση δυνατότητας εξαίρεσης της κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση και παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για το επιτόκιο εξόδου στις αγορές.
Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μια χώρα που χρεοκόπησε και βγαίνει από κρίση και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να έχει το ίδιο επιτόκιο με την Πορτογαλία.
Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, η ΝΔ επιφυλάχθηκε, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Φωτογραφία: EUROKINISSI
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 18/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 19/3/2026
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Youth Pass 150€ - Νέοι 18 και 19 ετών οι δικαιούχοι
- ΔΙΕΘΝΗ Αθλήτριες εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου – Επιστροφή στο Ιράν
- ΔΙΕΘΝΗ Εκλογές στη Βόρεια Κορέα - Θρίαμβος του Κιμ με 99,93%
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική μηνιγγίτιδα στην Αγγλία – 20 τα ύποπτα κρούσματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λέσβο – «Καραντίνα» και απόγνωση