- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουλάχιστον επτά μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο με προορισμό τη Λαμπεντούζα πέθαναν από υποθερμία
ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον επτά μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο με προορισμό το νησί Λαμπεντούζα στη Μεσόγειο πέθαναν από υποθερμία, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Η ακτοφυλακή είδε το πλεούμενο περίπου 24 μίλια (50 χλμ.) ανοικτά της Λαμπεντούζα στη διάρκεια της νύχτας και βρήκε τρεις σορούς πάνω σε αυτό, ενώ άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες πέθαναν λίγο πριν το σκάφος δέσει στο λιμάνι, σύμφωνα με το ANSA.
Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Σαλβατόρε Μαρτέλο επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θανάτων, προσθέτοντας πως το πλεούμενο μετέφερε 280 μετανάστες, κυρίως από το Μπανγκλαντές και την Αίγυπτο.
Η Ιταλία, που είναι το κύριο πέρασμα προς την Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο και άλλους μετανάστες, έχει δει μια αύξηση στα πλεούμενα που μεταφέρουν μετανάστες τους τελευταίους μήνες.
Μέχρι και χθες, 24 Ιανουαρίου, 1.751 μετανάστες είχαν αποβιβαστεί στα λιμάνια της Ιταλίας από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η συνεργασία Τουρκίας-Ουκρανίας για την ασφάλεια και τα κοινά έργα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στο επίκεντρο της συνάντησης Ζελένσκι-Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ
Ιράν: Τα πλοία του Ιράκ εξαιρούνται από τους περιορισμούς και μπορούν να περνούν ελεύθερα από το Χορμούζ, ανακοίνωσε ο στρατός
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 04/04/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 05/04/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Παρκούρ στην τρίτη ηλικία - Ασκήσεις ενδυνάμωσης και αυτοπεποίθησης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 14ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διακόσια χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Δ. Βερύκιος για τον πόλεμο – Τραμπ για Ορμούζ: 48 ώρες πριν ξεσπάσει η κόλαση
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ανεβάζει συνεχώς τον πήχη ο Καραλής – Του έκανε αφιέρωμα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου