- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουλάχιστον επτά μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο με προορισμό τη Λαμπεντούζα πέθαναν από υποθερμία
ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον επτά μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο με προορισμό το νησί Λαμπεντούζα στη Μεσόγειο πέθαναν από υποθερμία, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Η ακτοφυλακή είδε το πλεούμενο περίπου 24 μίλια (50 χλμ.) ανοικτά της Λαμπεντούζα στη διάρκεια της νύχτας και βρήκε τρεις σορούς πάνω σε αυτό, ενώ άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες πέθαναν λίγο πριν το σκάφος δέσει στο λιμάνι, σύμφωνα με το ANSA.
Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Σαλβατόρε Μαρτέλο επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θανάτων, προσθέτοντας πως το πλεούμενο μετέφερε 280 μετανάστες, κυρίως από το Μπανγκλαντές και την Αίγυπτο.
Η Ιταλία, που είναι το κύριο πέρασμα προς την Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο και άλλους μετανάστες, έχει δει μια αύξηση στα πλεούμενα που μεταφέρουν μετανάστες τους τελευταίους μήνες.
Μέχρι και χθες, 24 Ιανουαρίου, 1.751 μετανάστες είχαν αποβιβαστεί στα λιμάνια της Ιταλίας από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 31/03/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τραγωδία στα Τέμπη- Νέα πολιτική σύγκρουση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξαναρχίζει αύριο η δίκη για τα Τέμπη- Νέος γύρος σύγκρουσης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ομαδικός ξυλοδαρμός νεαρών- Βγήκαν μαχαίρια στο Κορωπί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι Ρομά με τις χρυσές λίρες- Εξαπατούσαν και εκβίαζαν
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙ κάμερες κυκλοφορίας- Στον Gov.gr οι πρώτες κλήσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κόρινθος: Ενέδρα από τον πρώην σύντροφο και τη φίλη του- Έδειραν και πέταξαν νέφτι σε 38χρονη