- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας, στην Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε γηροκομείο τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ανακοίνωσε κέντρο άμεσης βοήθειας.
«Καταμετράμε πέντε νεκρούς», ενώ άλλοι ένδεκα φιλοξενούμενοι στον οίκο ευγηρίας, με δηλητηρίαση εξαιτίας εισπνοής καπνού, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, διευκρίνισε το κέντρο άμεσης βοήθειας στη Βαλένθια (ανατολικά) μέσω Twitter.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα στη μονάδα, που προσφέρει και ιατρική περίθαλψη στους ηλικιωμένους ενοίκους, στην κοινότητα Μονκάδα, κοντά στη Βαλένθια.
Από τους ένδεκα ανθρώπους που υπέστησαν δηλητηρίαση, οι τρεις βρίσκονται σε «βαριά» κατάσταση και οκτώ πιο «ελαφριά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας. Διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.
Η πυροσβεστική χρειάστηκε να διασώσει 25 ανθρώπους στο κτίριο προτού καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες.
Οι άνδρες της κατέβασαν πολλούς ηλικιωμένους στα χέρια, χρησιμοποιώντας μια από τις σκάλες του διώροφου κτιρίου, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, που εκτιμά ότι η πυρκαγιά πιθανόν προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο μηχάνημα του ιατρικού εξοπλισμού του κέντρου ευγηρίας, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που έχει αρχίσει να διενεργείται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Τζ. Μελόνι: Δεν διαθέτω τα αναγκαία στοιχεία για να πάρω θέση σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη να προβάλει στρατιωτική ισχύ με δυναμισμό στο πλαίσιο της νέας διεθνούς τάξης
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 8/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Προτάσεις μόδας από το Παρίσι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίδομα παιδιού: Ηλεκτρονικές αιτήσεις έως τις 11 Μαρτίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πόλεμος στη Μ. Ανατολή- Ευρωπαϊκή "ασπίδα"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλη δημοσκόπηση του ALPHA- Αύριο και μεθαύριο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- Πολιτικά μηνύματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- Τρακτέρ και σπουδές