- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ινδονησία: Στους 14 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου
ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου στην Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB), την ώρα που οι ομάδες έρευνας και διάσωσης αναζητούν τυχόν θύματα σε ένα τοπίο που έχει καλυφθεί από πυκνά στρώματα τέφρας.
Το Σεμέρου, το υψηλότερο βουνό στη νήσο Ιάβα, εκτόξευσε σύννεφα τέφρας χθες, τα οποία κάλυψαν τα διπλανά χωριά στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.
Από την έκρηξη καταστράφηκε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει δύο περιοχές στο Λουμάτζαγκ με την πόλη Μαλάνγκ, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ένας αξιωματούχος της BNPB ανακοίνωσε πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Πενήντα έξι τραυματίστηκαν και 1300 αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.
Τα περισσότερα από τα τραύματα είναι εγκαύματα, σύμφωνα με τις αρχές.
Στην περιοχή Σουμπεργούλουχ, πυκνό στρώμα στάχτης έχει σκεπάσει τα κατεστραμμένα σπίτια. Εθελοντές προσπαθούν να απομακρύνουν τους οδηγούς που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους κοντά στο Σεμέρου, μεταδίδει το Reuters.
Σε ένα βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της Λουμάτζανγκ και εθελοντής, ο Ταουφίκ Ισμαήλ Μαρζούκι, διακρίνονται αστυνομικοί και στρατιωτικοί να προσπαθούν να ανασύρουν πτώματα με τα γυμνά χέρια τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΝΑΤΟ: Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας καλεί τους συμμάχους να μην επαναπαύονται απέναντι στην ρωσική απειλή
ΔΙΕΘΝΗ
Γερμανία: "Ζούμε σε άλλες εποχές, ο κόσμος δεν είναι όπως πριν", τόνισε ο καγκελάριος Μερτς και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να επενδύσει στις δικές της δυνάμεις
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Πολωνία για 'νομική τυραννία" ύστερα από τη σύλληψη από τη Βαρσοβία Ρώσου αρχαιολόγου έπειτα από αίτημα του Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ
Γερμανία: "Ζούμε σε άλλες εποχές, ο κόσμος δεν είναι όπως πριν", τόνισε ο καγκελάριος Μερτς και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να επενδύσει στις δικές της δυνάμεις
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 11/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εορταστικές εκδηλώσεις για το Μεσολόγγι- Διακόσια χρόνια από την ηρωική Έξοδο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκκλησία της Ελλάδος- "Ο ρόλος του Χριστιανισμού σε μια Ευρώπη που αλλάζει"
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αμετακίνητοι οι αγρότες- Διέξοδο αναζητά η Κυβέρνηση
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Ράγισαν καρδιές στο Ευρωκοινοβούλιο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διεθνής στρατιωτική άσκηση "Golden Sword 2025"
- ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανικό ρεσάλτο- Κατάσχεσαν δεξαμενόπλοιο της Βενεζουέλας