- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη πλέον για να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της πανδημίας
ΔΙΕΘΝΗ
Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες του νέου κύματος της Covid-19 ή την παραλλαγή Όμικρον, διαμήνυσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. Η νέα παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και ήδη κρούσματά της εμφανίστηκαν στην Ευρώπη.
«Υπάρχει προφανής ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη (της ευρωζώνης) το 2022, όμως πιστεύω ότι μάθαμε πολλά. Τώρα ξέρουμε τον εχθρό μας και τι μέτρα να πάρουμε. Είμαστε όλοι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούμε στον κίνδυνο ενός πέμπτου κύματος ή στην παραλλαγή Όμικρον», είπε η Λαγκάρντ μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση RAI.
«Η κρίση μας δίδαξε ότι αυτός ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα. Επομένως, δεν θα είμαστε προστατευμένοι μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ιταλική μετάφραση των δηλώσεών της.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Σχέδιο δράσης για τα λιπάσματα ετοιμάζει η Κομισιόν – Επείγουσα συνάντηση για το θέμα στις 13 Απριλίου
ΔΙΕΘΝΗ
Ινδία: Τρία εκατομμύρια αξιωματούχοι ξεκινούν την καταμέτρηση του μεγαλύτερου πληθυσμού παγκοσμίως
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 30/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 31/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 100.000 «καρδιές» για την ΕΛΕΠΑΠ – Ενώνουν δυνάμεις Novibet, Giant Heart κι Β. Σπανούλης
- ΔΙΕΘΝΗ Στα βήματα του Γκαγκάριν – Ρωσο αμερικάνικη συνεργασία στο διάστημα
- ΔΙΕΘΝΗ Απέτρεψαν μακελειό σε σχολείο στην Ιταλία- «17χρονος τρομοκράτης»
- ΔΙΕΘΝΗ Επέλαση κυκλώνα στην Αυστραλία – Κόκκινη αμμοθύελλα
- ΔΙΕΘΝΗ Ξεκίνησε το Πάχα των Καθολικών – Με κατάνυξη η Κυριακή των Βαΐων