- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη πλέον για να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της πανδημίας
ΔΙΕΘΝΗ
Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες του νέου κύματος της Covid-19 ή την παραλλαγή Όμικρον, διαμήνυσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. Η νέα παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και ήδη κρούσματά της εμφανίστηκαν στην Ευρώπη.
«Υπάρχει προφανής ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη (της ευρωζώνης) το 2022, όμως πιστεύω ότι μάθαμε πολλά. Τώρα ξέρουμε τον εχθρό μας και τι μέτρα να πάρουμε. Είμαστε όλοι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούμε στον κίνδυνο ενός πέμπτου κύματος ή στην παραλλαγή Όμικρον», είπε η Λαγκάρντ μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση RAI.
«Η κρίση μας δίδαξε ότι αυτός ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα. Επομένως, δεν θα είμαστε προστατευμένοι μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ιταλική μετάφραση των δηλώσεών της.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη, που πλήττεται από ένα σφοδρό κύμα ψύχους, μετρά τουλάχιστον 13 νεκρούς από υποθερμία
ΔΙΕΘΝΗ
Αργή η κίνηση στα σύνορα της Γάζας μετά την επαναλειτουργία από το Ισραήλ του περάσματος της Ράφα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 2/2/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 3/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Φοντάνα Ντι Τρέβι – Εισιτήριο 2 ερώ από σήμερα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στον Ατλαντικό – Νεκρός 33χρονος Έλληνας από την Κρήτη
- ΥΓΕΙΑ Παχυσαρκία ενηλίκων – 36.360 οι δικαιούχοι του «Προλαμβάνω»
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ H μεγάλη δημοσκόπηση του ALPHA (A' ΜΕΡΟΣ)
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραβάσεις τον Ιανουάριο – 6 νεκροί – 8 σοβαρά τραυματίες – 1.055 για αλκοόλ