- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Γαλλία ετοιμάζεται να ανακοινώσει αναμνηστικές δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους
ΔΙΕΘΝΗ
Η κυβέρνηση της Γαλλίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα αρχίσουν να χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε όλους τους ενηλίκους ανεξαίρετα, καθώς και αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μασκών και το υγειονομικό πάσο, προκειμένου να καμφθεί το νέο κύμα μολύνσεων, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.
Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.
Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε χθες Τετάρτη ότι θα δώσει έμφαση στην εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση και θα διευρύνει το πρόγραμμα χορήγησης ενισχυτικών δόσεων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί lockdown, μέτρο που επιβάλλεται για ακόμη μια φορά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το BFMTV και τη Figaro, το μεσοδιάστημα από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού ως τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα μειωθεί από τους έξι μήνες στους πέντε, ενώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι βεβαιώσεις πως υποβλήθηκαν σε τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι έγκυρες μόνο για μια ημέρα.
Οι αναμνηστικές δόσεις θα γίνουν προσεχώς υποχρεωτικές για την ανανέωση της εγκυρότητας του υγειονομικού πάσου - το οποίο είναι πλέον απαραίτητο στη Γαλλία για να επιτρέπεται να εισέλθει κανείς σε εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους, μουσεία και ευρύτερα χώρους που υποδέχονται κοινό -, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.
Χθες Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 32.591 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) πλησιάζουν το όριο των 1.500 (είναι 1.483).
Μέχρι χθες ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία ανερχόταν σε 118.705 νεκρούς επί συνόλου 7,48 εκατ. μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Επιθέσεις στο Ιράν: Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν έχει διαπιστώσει «ραδιολογικές επιπτώσεις»
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Ο Τραμπ μίλησε με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των ΗΑΕ και με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ- Οχάιο Κλέφτης τρύπωσε σε κάδο απορριμμάτων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Capital Tankers Corp -Ιστορική «απόβαση» στο Όσλο με τη μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων όλων των εποχών
- ΔΙΕΘΝΗ Ντοκουμέντο εκτροχιασμού τραμ στο Μιλάνο – 2 νεκροί -54 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους- 20 νεκροί – τουλάχιστον 28 τραυματίες στη Βολιβία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπλόκο σε τόνους ακατάλληλων τροφίμων – Σαφάρι ελέγχων από την Περιφέρεια Αττικής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανάσιμος τραυματισμός ανήλικου στο Λουτράκι – Στον εισαγγελέα ο 17χρονος