- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γερμανία: Οι Πράσινοι ψηφίζουν για να εγκρίνουν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού συνασπισμού
ΔΙΕΘΝΗ
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, στην οποία η συντηρητική Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), η παράταξη στην οποία ανήκει η απερχόμενη καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, υπέστη μεγάλες απώλειες - κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της.
Το SPD, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, διεξάγει επί του παρόντος ανεπίσημες συνομιλίες με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες. Υπήρξε ο ήσσων εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην απερχόμενη κυβέρνηση.
Αν και οι ηγεσίες των τριών κομμάτων έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της έναρξης επίσημων διαπραγματεύσεων για να σχηματιστεί νέος κυβερνητικός συνασπισμός, η τυπική έγκριση της απόφασης αυτής των Πρασίνων θα γίνει σήμερα.
Στη διαδικασία έχουν δικαίωμα ψήφου 99 αντιπρόσωποι της παράταξης των οικολόγων, αν και δεν είναι ακόμα σαφές πόσοι θα συμμετάσχουν πράγματι. Οι εργασίες θα αρχίσουν σε χώρο συνεδρίων στο Βερολίνο στις 13:00 (τοπική ώρα· 14:00 ώρα Ελλάδας). Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 16:00 (17:00 ώρα Ελλάδας).
Η σημερινή συνεδρίαση είναι γνωστή ως «μικρό συνέδριο». Αποτελεί όργανο για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πολιτική του κόμματος μεταξύ των συνεδρίων των Πρασίνων. Δεν υπάρχει ανάλογη διαδικασία σε κανένα άλλο κόμμα της Γερμανίας.
Αποτελείται από 16 μέλη του συμβουλίου του κόμματος, αντιπροσώπους κρατιδιακών οργανώσεων, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Μπούντεσταγκ, ευρωβουλευτές, και αντιπρόσωπους της νεολαίας της παράταξης.
Οι Σοσιαλδημοκράτες ενέκριναν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων προχθές Παρασκευή. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να την εγκρίνουν αύριο Δευτέρα.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο
ΔΙΕΘΝΗ
Πυρκαγιά σε ρωσικό λιμάνι, σημαντικό σημείο εξαγωγής πετρελαίου, εξαιτίας επίθεσης ουκρανικών drones
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 29/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 29/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βρετανία: Ένοχος Αφγανός μετανάστης για τον βιασμό 12χρονης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταστήματα χωρίς βιτρίνα - Απλησίαστα τα ενοίκια για μαγαζιά
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τέλος η αναμονή για χιλιάδες οφειλέτες από 1η Απριλίου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Πετάνε» οι τιμές στα οπωροκηπευτικά
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στην Κάλυμνο – Νεκρός 60χρονος αναρριχητής