- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νέα Ζηλανδία: Το δημοτικό συμβούλιο του Κράιστσερτς απέλυσε τον μάγο της πόλης
ΔΙΕΘΝΗ
Στα 88 του χρόνια ο Ίαν Μπρακενμπέρι Τσάνελ ή απλώς «Μάγος», ήταν μια διασημότητα της πόλης. Τουρίστες έρχονταν από μακριά για να δουν τον γενειοφόρο, αναμαλλιασμένο ηλικιωμένο να μιλάει στο πλήθος, ντυμένος με τη μαύρη ρόμπα και το μυτερό καπέλο του.
Ο μάγος δεν δίσταζε να τα βάζει με τους πολιτικούς, ενώ παλαιότερα είχε κάνει και εκστρατεία «για να μην καταστραφεί η ψυχή της πόλης», όταν αποφασίστηκε να βαφθούν μπλε οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι. Έκανε ξόρκια για να επηρεάσει το αποτέλεσμα στους σημαντικούς αγώνες του ράγκμπι και πήγε μέχρι την Αυστραλία για να χορέψει τον χορό της βροχής στην έρημο.
«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, να τερματίσουμε τη σύμβασή του», είπε η Λιν Μακλέλαντ, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Κράιστσερτς. «Το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή του στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, την οποία θα αποτελεί πάντα μέρος της ιστορίας», πρόσθεσε.
Η Μακλέλαντ εξήγησε ότι η μαγεία δεν ανταποκρίνεται πλέον στην εικόνα που θέλει να προωθήσει η μεγαλύτερη πόλη του Νότιου Νησιού. Τα νέα προγράμματα του δήμου «θα αντικατοπτρίζουν περισσότερο τις διαφορετικές κοινότητές μας και τη δυναμικότητα της πόλης», πρόσθεσε.
Ο Τσάνελ γεννήθηκε στη Βρετανία. Ήταν πιλότος στη βασιλική πολεμική αεροπορία και απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Λιντς, έχοντας λάβει δύο πτυχία, ψυχολογίας και κοινωνιολογίας. Αφού δίδαξε σε πανεπιστήμια της Αυστραλίας, το 1974 εγκαταστάθηκε στο Κράιστσερτς και άρχισε να εκφωνεί λόγους, σκαρφαλωμένος σε μια σκάλα, στην Πλατεία του Καθεδρικού του Κράιστστερτς. Το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε τη σύλληψή του, όμως στο μεταξύ είχε γίνει τόσο δημοφιλής που, δέκα χρόνια αργότερα, όταν απείλησε να φύγει επειδή τα μάγια του δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα σε έναν αγώνα ράγκμπι, ο δήμος τον παρακάλεσε να μείνει.
«Ήταν μια καλοδεχούμενη αλλαγή στάσης έπειτα από τόσα χρόνια εχθρότητας εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου», είχε δηλώσει την εποχή εκείνη ο ίδιος.
Το 1990 ο τότε πρωθυπουργός Μάικ Μουρ τον ανακήρυξε επισήμως «Μάγο της Νέας Ζηλανδίας».
Από το 1998 ο Τσάνελ πληρωνόταν 16.000 δολάρια ετησίως από τον δήμο για να ασκεί τα καθήκοντα του μάγου.
Σήμερα, δεν έκρυψε την οργή του για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. «Είναι μια συμμορία γραφειοκρατών, χωρίς καμιά φαντασία», είπε στον ιστότοπο Stuff. «Δεν σκέφτονται τρόπους για την προβολή του Κράιστσερτς στο εξωτερικό. Δεν αντιλαμβάνονται πόσο διάσημος είμαι παγκοσμίως. Είμαι απογοητευμένος που δεν χρησιμοποίησαν τον μάγο», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΕ: "Eποικοδομητική πρόοδος" στις συνομιλίες για την Ουκρανία στη Γενεύη, αλλά έχουμε "πολύ δουλειά" μπροστά μας
ΔΙΕΘΝΗ
Ουκρανία:: «Πολύ αισιόδοξος» για την «τρομερή πρόοδο» που σημειώθηκε στις συνομιλίες στη Γενεύη ο Μάρκο Ρούμπιο
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 241125
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άρπαζε λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικο κλίμα – Φωτίστηκε η Βαρκελώνη
- ΔΙΕΘΝΗ Τόκιο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – Ένας νεκρός 10 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο και διαβουλεύσεις για το σχέδιο Τραμπ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σήμερα η καταβολή των 250 ευρώ σε συνταξιούχους
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα βιβλιοπωλεία η «Ιθάκη» του Τσίπρα