- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αυστρία: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ορκίστηκε βουλευτής
ΔΙΕΘΝΗ
Λίγο πριν από την συνεδρίαση της Βουλής ο Κουρτς δήλωσε ότι θέλει τώρα να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης "όσο το δυνατόν καλύτερα" εντός αυτής. Ο πρόεδρος του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), το οποίο συνεχίζει να ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού (με τους Πράσινους), είχε ήδη εκλεγεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του στις αρχές της εβδομάδας.
Ο Κουρτς παραιτήθηκε από το αξίωμα του καγκελαρίου το βράδυ του Σαββάτου. Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, η Εισαγγελία Οικονομίας και Διαφθοράς (WKStA) διεξάγει έρευνα κατά του 35χρονου συντηρητικού πολιτικού για τα αδικήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και διαφθοράς. Η ομάδα περί τον πρώην καγκελάριο φέρεται να εξασφάλισε την άνοδό του στην ηγεσία του κόμματός του και της κυβέρνησης μέσω εξωραϊσμένων δημοσκοπήσεων και εξαγοράς μέσων ενημέρωσης προκειμένου να γράφουν θετικά γι' αυτόν. Σε αντάλλαγμα, δόθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, μεταξύ των οποίων και χρήματα των φορολογουμένων, για διαφημίσεις.
Ο Κουρτς απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς ως «ψευδείς» και αρνήθηκε να αποσυρθεί από την πολιτική. Ως μέλος του Κοινοβουλίου, θέλει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντικρούσει τις εναντίον του κατηγορίες. Με τη ιδιότητά του ως βουλευτή, ο Κουρτς απολαμβάνει καταρχάς ασυλίας - αλλά ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από αυτήν.
Ο πρώην καγκελάριος απέρριψε και την απαίτηση για σχηματισμό νέας κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του ÖVP. Κατόπιν πρότασής του, τον διαδέχθηκε στην καγκελαρία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος θεωρείται έμπιστος συνεργάτης του προκατόχου του και ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να συνεχίσει το έργο του.
Μία δημοσκόπος η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια της έρευνας προχθές Τρίτη λόγω "κινδύνου παρεμπόδισης των ερευνών" αφέθηκε ελεύθερη σήμερα. Η Εισαγγελία Οικονομίας και Διαφθοράς (WKStA) δεν ανακοίνωσε τους λόγους. Οι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι η δημοσκόπος έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δημοσίευση εξωραϊσμένων δημοσκοπήσεων υπέρ του ÖVP.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
«Θα ανταποδώσουμε» δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον Αμερικανών στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ
Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι έπληξε σήμερα με επίθεση drone τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χαμάς, έναν «από τους αρχιτέκτονες των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023 »
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φρ. Μερτς: «Δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά όχι πλέον και μόνο σε ειρήνη»- «Αν πέσει η Ουκρανία», στο στόχαστρο της Ρωσίας θα τεθεί η ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ
«Θα ανταποδώσουμε» δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον Αμερικανών στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 13/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Απόδραση» στα λουτρά Πόζαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: Συμμορίες πετούν καρότσια από γέφυρες
- ΔΙΕΘΝΗ Η μάχη του Βασιλιά Καρόλου – Tηλεοπτικό μήνυμα για την ασθένειά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" - «Ιπτάμενοι» πυροσβέστες μοίρασαν δώρα στους μικρούς ήρωες της ζωής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανάρπαστα τα φυσικά έλατα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια – Σοκαριστικό θέαμα στο Μαύρο Λιθάρι