- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
ΔΙΕΘΝΗ
Αμφότερες η Βόρεια και η Νότια Κορέα έκαναν σήμερα δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων στο πιο πρόσφατο επεισόδιο σε μια κούρσα εξοπλισμών στην οποία οι δύο χώρες αναπτύσσουν όλο και πιο σύνθετα όπλα ενώ οι προσπάθειες προκειμένου να διεξαχθούν συνομιλίες για την εκτόνωση της έντασης αποδεικνύονται ατελέσφορες.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που προσγειώθηκαν στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, σύμφωνα με αξιωματούχους στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία, μερικές ημέρες μετά τη δοκιμή ενός πυραύλου κρουζ που φέρεται να έχει πυρηνική ικανότητα.
«Παραμένουμε δεσμευμένοι σε μια διπλωματική προσέγγιση στην DPRK (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) και την καλούμε να εμπλακεί σε διάλογο. Η δέσμευσή μας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ιαπωνίας παραμένει ακλόνητη», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει σταθερά τα οπλικά προγράμματά της εν μέσω μιας αντιπαράθεσης για τις συνομιλίες με στόχο τη διάλυση των προγραμμάτων της για τα πυρηνικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων. Οι συνομιλίες, που ξεκίνησαν ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν το 2018, έχουν σταματήσει από το 2019.
Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει πει πως θα διερευνήσει τη διπλωματία προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας, αλλά δεν θα επιδιώξει μια ευρεία συμφωνία με τον Κιμ.
Η Νότια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο και έγινε έτσι η πρώτη χώρα χωρίς πυρηνικά όπλα που αναπτύσσει ένα τέτοιο σύστημα.
Ο αξιωματούχος του γραφείου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε σε ερώτηση για τη δοκιμή πυραύλου της Νότιας Κορέας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η G7 απειλεί την Τεχεράνη με «πρόσθετα περιοριστικά μέτρα» εάν συνεχιστεί η καταστολή των διαδηλώσεων
ΔΙΕΘΝΗ
Η Δανία ζητεί μια "συνεργασία" με τις ΗΠΑ "που θα διέπεται από σεβασμό", δηλώνει ο ΥΠΕΞ Λαρς Λόκε Ράσμουσεν
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 14/1/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 15/1/2026
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανάρπαστο το ελληνικό ομόλογο – Οι προκλήσεις για την οικονομία
- ΔΙΕΘΝΗ Τραμπ: Θα πάρω τον έλεγχο της Γροιλανδίας – Στέλνει μήνυμα στο ΝΑΤΟ
- ΔΙΕΘΝΗ Σενάρια για χτύπημα στο Ιράν - Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
- ΔΙΕΘΝΗ Ώρα μηδέν για τον 26χρονο Ιρανό διαδηλωτή - Στην αγχόνη χωρίς δίκη
- ΔΙΕΘΝΗ Στήνουν κρεμάλες στο Ιράν – Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση ο Τραμπ