- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Φον ντερ Λάιεν: Επετεύχθη ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ τουλάχιστον με μία δόση
ΔΙΕΘΝΗ
To 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επισημαίνοντας ότι ο στόχος επετεύχθη.
Παράλληλα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι το ποσοστό των ενηλίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένο ανέρχεται στο 57%.
"Στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου τον Ιούλιο. Σήμερα έχουμε επιτύχει αυτόν τον στόχο. Και το 57% των ενηλίκων έχει ήδη την πλήρη προστασία του διπλού εμβολιασμού. Αυτά τα στοιχεία θέτουν την Ευρώπη μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών. Η προληπτική διαδικασία ήταν πολύ επιτυχημένη - αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ επικίνδυνη. Καλώ λοιπόν όλους αυτούς που έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Για τη δική τους υγεία και για την προστασία άλλων. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει επαρκή ποσότητα εμβολίων», προσέθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Aπό την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι «αυτό είναι ένα βασικό ορόσημο στο έργο μας κατά της πανδημίας, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Τουρκία: Οι τουρκικές αρχές ερευνούν τους καταγραφείς του Falcon που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης – Πληροφορίες για ελληνικό όνομα μεταξύ των μελών του πληρώματος
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 23/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ "Έφυγε" ο Βρετανός ρόκερ Κρις Ρία σε ηλικία 74 ετών
- ΔΙΕΘΝΗ Φαντασμαγορικό Ντουμπάι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Παραμυθένια" Αθήνα- Εντυπωσιακός χριστουγεννιάτικος στολισμός
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δυο κορίτσια με σπάνια νόσο- Αγώνας για να βρεθεί θεραπεία
- ΥΓΕΙΑ Δωρεάν πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας- Έφτασαν τα πρώτα sms
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μ. Καρυστιανού για έφοδο ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών- "Κανένα πρόβλημα με τον έλεγχο"