- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αίγυπτος: Πηγές του υπουργείου Υγείας κάνουν λόγο για ένα πιθανό τέταρτο κύμα κοροναϊού στη χώρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου
ΔΙΕΘΝΗ
Τις παραπάνω δηλώσεις έκαναν αξιωματούχοι στην εφημερίδα «Ελ Ουατάν» της Αιγύπτου, αποδίδοντας την ανησυχία τους για την αύξηση μέχρι τότε των κρουσμάτων στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και στην Χώρα του Νείλου η μετάλλαξη «Δέλτα».
Όπως τονίζουν, σε αυτήν την περίπτωση, οι ιατροί θα προτείνουν να ενισχυθεί η σειρά των φαρμάκων που θα ενδείκνυνται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Και οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται ταχύτερα και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά. Και επισημαίνουν ότι το εμβόλιο είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση κάθε αναμενόμενου κύματος ή μετάλλαξης της πανδημίας.
Τέλος, αναφέρουν ότι αν πράγματι έχει εμβολιασθεί μέχρι τον Οκτώβριο το 20% του πληθυσμού στην Αίγυπτο, τα ποσοστά θανάτου στο τέταρτο κύμα θα μειωθούν έως και 88 τοις εκατό, καθώς το εμβόλιο κοροναϊού μειώνει δραστικά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
Μέχρι τώρα, η Αίγυπτος έχει καταγράψει 283.862 επιβεβαιωμένες μολύνσεις του Covid-19 ενώ 16.465 άτομα έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κοροναϊού.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 12/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στη Νέα Μάκρη ο Μπραντ Πιτ- Συνεχίζονται τα γυρίσματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Έλληνας κατάσκοπος Σταύρος Λάλας απόψε στην "Αυτοψία"
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυρά στον Ερντογάν για το ΝΑΤΟ
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Συναγερμός στο Μίσιγκαν- Πυροβολισμοί κοντά σε σχολείο και συναγωγή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θλίψη για τον Γ. Μαρίνο- Αυλαία για τον θρυλικό σόουμαν
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με "σκάνδαλα" στις κάλπες- Ατζέντα σύγκρουσης: Το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη