- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αίγυπτος: Πηγές του υπουργείου Υγείας κάνουν λόγο για ένα πιθανό τέταρτο κύμα κοροναϊού στη χώρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου
ΔΙΕΘΝΗ
Τις παραπάνω δηλώσεις έκαναν αξιωματούχοι στην εφημερίδα «Ελ Ουατάν» της Αιγύπτου, αποδίδοντας την ανησυχία τους για την αύξηση μέχρι τότε των κρουσμάτων στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και στην Χώρα του Νείλου η μετάλλαξη «Δέλτα».
Όπως τονίζουν, σε αυτήν την περίπτωση, οι ιατροί θα προτείνουν να ενισχυθεί η σειρά των φαρμάκων που θα ενδείκνυνται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Και οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται ταχύτερα και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά. Και επισημαίνουν ότι το εμβόλιο είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση κάθε αναμενόμενου κύματος ή μετάλλαξης της πανδημίας.
Τέλος, αναφέρουν ότι αν πράγματι έχει εμβολιασθεί μέχρι τον Οκτώβριο το 20% του πληθυσμού στην Αίγυπτο, τα ποσοστά θανάτου στο τέταρτο κύμα θα μειωθούν έως και 88 τοις εκατό, καθώς το εμβόλιο κοροναϊού μειώνει δραστικά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
Μέχρι τώρα, η Αίγυπτος έχει καταγράψει 283.862 επιβεβαιωμένες μολύνσεις του Covid-19 ενώ 16.465 άτομα έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κοροναϊού.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πορτογαλία: Η κυβέρνηση θα τροποποιήσει το σχέδιο νόμου για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων έπειτα από τη γενική απεργία της περασμένης εβδομάδας
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 17/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική θύελλα για το "τεχνικό σφάλμα"- Αισιόδοξος ο Κυρ. Μητσοτάκης για λήξη των μπλόκων
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φρεγάτες Belharra- Με ελληνική σημαία ο "ΚΙΜΩΝ"
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Στη Φοντάνα ντι Τρέβι με πληρωμή- Δυο ευρώ εισιτήριο σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Δολοφονία διάσημου σκηνοθέτη και της συζύγου του- Ραντεβού με τους Ομπάμα τη μοιραία μέρα
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Επεισοδιακή καταδίωξη στο Μαϊάμι- Γυαλιά-καρφιά κλεμμένο super car
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έξι νέα μέτρα για τη στεγαστική κρίση - "Νέα σπίτια" στην αγορά